Dieta anticelulita0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente celulita, cauzele celulitei, celulita, despre celulita, dieta anticelulita, dieta pentru celulita, tratamentul celulitei

LECITINA

Lecitina este un ingredient vital in eliminarea celulitei pentru ca repara tesutul conjunctiv prin reconstruirea peretilor celulelor, ajutand toate organele din corp sa ramana sanatoase si hidratate, la cel mai inalt nivel de functionalitate.

Surse alimentare de lecitina: ouale, produsele din soia (in­cluzind tofu, laptele de soia), conopida, arahidele sau untul de arahide, portocalele, rosiile, spanacul, laptucile si cartofii. Pentru a fi sigura ca primesti o cantitate suficienta de lecitina pe zi, poti apela si la suplimentele nutritive. Ai nevoie de circa 2.000-4.000 mg de lecitina pe zi.

Dieta anticelulita

Dieta anticelulita

GLUCOZAMINA

Glucozamina este componentul principal care ajuta la repararea dermisului (si la intarirea tesutului conjunctiv in tot orga­nismul), dar si la stimularea producerii de colagen si elastin. O cantitate suficienta din acest component important responsabil cu reintinerirea organismului ar fi de circa 1.200 mg pe zi. Glucozamina se rega­seste foarte rar in mancare (doar daca nu te apuci sa mananci creveti nedecorticati), dar suplimentele din farmacii sunt o varianta la fel de buna.

ACIZII GRASI ESENTIALI

Acizii grasi esentiali sunt uleiurile care functioneaza ca niste lubricanti ai organismului. Au atat de multe beneficii (a­juta la scaderea colesterolului, repara peretii celulelor etc.), incat singurul aspect negativ este ca nu sunt produsi de organismul uman, deci trebuie sa apelam la surse exterioare pentru a le obtine.

Surse alimentare de acizi grasi: uleiul de masline, uleiul de mig­dale, seminte (de in, floarea-soarelui, canepa), alune (de padure, migdale, caju, fistic) si ulei din peste de apa rece.
Ai nevoie de circa 2,2-4,4 g de acizi grasi Omega 3 pe zi, iar suplimentele alimentare care contin ulei de somon (Doppelherz Omega 3) sau ulei de cinepa (Canah) se gasesc in farmacii.

PROTEINELE

Cand mancam hrana bogata in proteine, aceasta este sintetizata in aminoacizi, elemente importante in productia de colagen si elastin in organism.
Surse alimentare de proteina: toate felurile de carne, peste, pui, lapte, oua, soia, alune, legume verzi.
Cantitatea de proteine recomandata pentru o femeie este de 50 g pe zi.

ANTIOXIDANTII

Fara o cantitate suficienta de antioxidanti zilnica, in mod sigur ne-am imbolnavi foarte usor si am imbatrani prematur. Doar antioxidantii ne pot ajuta sa luptam cu radicalii liberi care ne devasteaza tesuturile, iar unii dintre ei chiar ajuta si la prevenirea cancerului. Printre multele be­neficii, antioxidantii ajuta la reducerea efectelor nocive ale mediului (soare, poluare) care duc la slabirea dermisului si la apartia celulitei.
Unii antioxidanti ca vitaminele A, C si E au o anumita doza reco­mandata pe zi, ceilalti (precum cei din fructe sau plante) nu au.

Surse alimentare de antioxidanti: cereale, alune, fructe (rodii, struguri, kiwi, mango, papaya), lapte, ceai verde, vin rosu, oua, morcovi etc.

Antioxidantii din suplimentele alimentare: vitaminele A, C, E, extract de ceai verde, extract de samburi de struguri, extract de rodii, quercetin, curcumin, ginko biloba, seleniu, coenzima Q10.

VITAMINELE B SI MINERALELE

Toti nutrientii despre care am vorbit pana acum sunt arme imba­tabile in tratarea si prevenirea aparitiei celulitei. Totusi, vei avea nevoie si de elemente care ajuta la metabolizarea lor, adica vitaminele B si mineralele.

Surse alimentare: exista opt vitamine din categoria B-urilor pe care le poti gasi si in alimente ca: drojdia de bere, cereale integrale, lactate degresate, peste, oua, pui.
Deficienta de minerale poate duce la mai multe probleme legate de sanatate si chiar la boli de inima, deficiente protei­ce sau boli ale oaselor. Din cauza alimentatiei este foar­te greu sa obtinem cantita­tea suficienta din aces­te minerale, astfel incat ar fi indicat sa luam si suplimente.

SUPLIMENTE PE CARE SA LE IEI ZILNIC

  1. Supliment cu multivitamine si minerale. Alege un supliment cu o formula echilibrata, care sa contina toate vitaminele si mineralele in cantitati apropiate de doza zilnica recomandata.
  2. Un supliment de antioxidanti.
  3. Un supliment potent care sa contina toate vitaminele din complexul de B-uri.
  4. Un supliment care sa contina acizi grasi esentiali, fie cei pe baza de ulei de peste, fie cei vegetali, din canepa sau in.
  5. Lecitina.
  6. Glucozamina.
  7. Calciu, in special pentru femeile cu deficienta sau cele la menopauza.

Pareri despre dieta anticelulita

Daca ai urmat si tu dieta anticelulita, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membrii ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!
Cititi restul dietei pe Elle.ro

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta anticelulita

Lasă un răspuns