7 obiceiuri care te fac sa te ingrasi fara sa-ti dai seama0 Comments

Publicat in:
Etichete: ingrasare, obiceiuri, obiceiuri care ingrasa, obiceiuri care te ingrasa

Nu faci si altceva cand te uiti la televizor

Nu e nevoie sa reamintim si noi ca prea mult consum de tv este asociat cu cresterea in greutate. Nu trebuie sa renunti de tot sa te uiti la programele tale preferate de televiziune daca acestea iti aduc bucurie, insa poti ca in acel timp sa faci si altceva.

Poti sa speli vase, arzand 70 de calorii. Poti sa calci rufe. Poti sa faci ceva gimnastica in casa in timp de televizorul merge. Sau curatenie.

Totusi, poate vrei sa tii cont si de ce spun specialistii de la Universitatea din Vermont: daca renunti macar la o parte din timpul petrecut in fata televizorului, ai sanse mari sa slabesti.

Participantii supraponderali la studiu care au taiat la jumatate orele state in fata emisiunilor preferate, au ars 120 de calorii in plus in acele ore nepetrecute in fata televizorului. „Aproape orice faci, chiar si daca citesti o carte sau o revista, iti foloseste mai multa energie din corp decat privitul la televizor”, spune dr. Jennifer J. Otten.

Bei bauturi acidulate

Cercetatorii afirma ca poti masura riscul persoanelor de a deveni obeze dupa cantitatea de bauturi acidulate pe care le consuma pe zi. Daca bei 1/2 cana de bauturi acidulate pe zi, ai cu 26% mai mari sanse de a creste in greutate fata de o persoana care bea doar apa plata, ceaiuri si sucuri naturale de fructe.

Daca bei o cana pe zi, sansele de a acumula kilograme in exces sunt de 30,4%; la 2 cani pe zi, ele cresc la 32,8% iar la mai mult de 2 cani pe zi, la 47,2%.

Aceste statistici pot fi de un real folos. Fructoza facuta din sirop de porumb este mai ieftina decat zaharul, iar producatorii de bauturi acidulate ambaleaza sucurile cu inlocuitor de zahar in recipiente foarte mari, care sunt si ieftine, iar noi le bem crezand ca nu consumam zahar. Mare greseala pentru silueta. In anii 2000, o persoana consuma de 4 ori mai multa bautura acidulata decat in anii ‚60.

Mananci cu imbucaturi mari

Cercetatorii germani au descoperit recent faptul ca imbucaturile mari si mestecatul in graba duc la ingrasare. In studiul facut pe aceasta tema, oamenii care au mestecat mai bine mancarea si au luat inghitituri mici din mancare au consumat cu 52% mai putina mancare decat ceilalti.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

7 obiceiuri care te fac sa te ingrasi fara sa-ti dai seama

Lasă un răspuns