Ai o viata sedentara? Iata care sunt riscurile la care te expui0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, birou, boli, consecintele sedentarismului, riscuri, sedentarism, stil sedentar, viata sedentara

Depresie

La prima vedere s-ar parea ca depresia n-ar avea legatura cu sezutul pe scaun. Dar lucrurile se schimba daca asemanam acest mod de viata cu cel dintr-un weekend la soare, o plimbare cu bicicleta sau o ora de inot. Te fac sa vezi viata altfel.

Efectele pozitiei incorecte

Au fost concepute nenumarate forme de scaune, anume prevazute pentru a fi folosite la calculator, in pozitiile relaxante de acasa, la intalnrile de lucru, dar si la activitatea specifica anumitor profesii.

Sedentarism

Sedentarism

De multe ori, constructia lor este sofisticata, cu reglare pe orizontala si verticala sau cu reglarea unghiulara a spatarului. Diferenta dintre un asemenea mobilier si un simplu taburet de buctarie este enorma. Merita chetuiala.

 

Cancer

Potrivit datelor uui studiu citat de OnlineLibrary, modul de viata sedentar creste simtitor riscul cancerului de colon.

Mai neasteptata este situatia cancerului de san, pentru care studiul a evidentiat pentru o anumita perioada 158 cazuri in randul femeilor cu munci de raspundere, 131 cazuri in randul angajatelor din institutiile centrale si 143 cazuri printre functionare. In aceiasi perioada si pe un lot asemanator, s-au evidentiat 87 cazuri printre angajatele in domeniul serviciilor si 91 cazuri la activitati manuale.

Riscul cardiac

Un alt studiu recent arata ca riscul cardiac creste cu 64% in cazul sedentarilor, fata de cei ce desfasoara activitati fizice.

Moartea

Tot studiile de profil au aratat ca durata de viata a oamenilor care duc o viata sedentara este cu 6,9% mai scurta decat a celor activi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai o viata sedentara? Iata care sunt riscurile la care te expui

Lasă un răspuns