Iti cade parul? Poti suferi de aceste afectiuni0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, caderea parului, cauze, de ce cade parul, motive

Lupus

Lupusul este o boala autoimuna cronica, ce afecteaza in unique femeile cu copii mici sau chiar insarcinate, cauzand oboseala extrema, dureri de cap, ulceratii bucale, dureri si articulatii umflate. Multe persoane prezinta o iritatie in forma de fluture pe fata, dureri de piept, anemie.

In plus, comuna este si caderea parului, ce poate aparea alaturi de iritatii ale scalpului. Testele de sange arata daca o persoana sufera intr-adevar de aceasta boala sau nu, fiind nevoie de tratamente topice pe langa cele interne, pentru a incuraja cresterea parului.

Anemie

Medicii spun ca femeile care au parte de un ciclu menstrual foarte greu de suportat probabil nu consuma destule alimente bogate in fier sau corpul lor nu asimileaza asa cum trebuie aceasta substanta.

Oboseala extrema, slabiciunea, pielea palida, migreele, dificultatea de concentrare, mainile si picioarele reci si caderea parului sunt semne de anemie.

Este recomandat sa consumi carne rosie, peste, legume cu frunze verzi, cereale fortifiate si fasole atat pentru a-tin trata anemia, cat si pentru a redobandi podoaba capilara de altadata. Femeile au nevoie de 18 mg de fier pe zi.

Sindromul ovarului polichistic

Milioane de femei sufera de sindromul ovarului polichistic, chiar de la varsta de 11 ani. Asta inseamna ca ovarele produc prea multi hormoni, putand in timp sa se ajunga la infertilitate.

In acest caz apare parul facial, cicluri menstruale sunt neregulate, apare acneea si chisturile ovariene. Parul de pe cap poate sa se subtieze considerabil sau sa cada.

Probleme cu pielea scalpului

Un scalp nesanatos ingreuneaza cresterea foliculilor de par. Dermatita seboreica, psoriasizul si infectiile fungice pot duce la caderea parului. Celulele epidermei nu mai functioneaza cum trebuie, apare matreata, scalpul este iritat, parul se ingrasa foarte repede sau, din contra, pielea este foarte uscata.

Un check dermatologic va arata boala de piele de care suferi, astfel incat sa urmezi tratamentul indicat, ce poate consta atat in pastile, cat si in sampoane si creme speciale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Iti cade parul? Poti suferi de aceste afectiuni

Lasă un răspuns