Cum iti poti schimba viata facand jogging?0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, jogging, sanatate, schimbari, viata

Daca vrei sa o faci: Nu e niciodata prea tarziu sa incepi

Ajunsi la o anumita varsta, unii cred ca nu se mai pot apuca de jogging. Dimpotriva, studiile au aratat ca miscarea aduce beneficii mari sanatatii, in cazul persoanelor trecute de 50 de ani.

Singura recomandare este sa incepi intr-un ritm usor si sa nu depui un efort prea mare.

Antrenamentele cu intervale sunt recomandate

Expertii ne anunta ca in general, programul de exercitii trebuie sa fie modificat in functie de obiectivele pe care le ai. Jogging-ul este o solutie comoda pentru multe persoane, iar antrenamentele de interval sunt recomandate doar in cazul celor care vor neaparat sa isi imbunatateasca performanta, sau sa slabeasca mai mult.

Monitorizarea inimii nu este obligatorie la jogging

Un aparat pentru monitorizarea ritmului cardiac te poate ajuta la debutul unui program de alergari – astfel, ai siguranta ca nu depui prea mult sau prea putin efort.

Insa, pe masura ce sportul devine rutina, poti renunta la monitorizare si poti ajusta singur ritmul.

Alergarile sunt foarte bune pentru slabit

Multe persoane au impresia ca alergarile nu fac decat sa lucreze muschii picioarelor. Insa adevarul este ca, in cazul persoanelor supraponderale, alergarile pot fi de ajutor.

Pentru a scapa de colacei in cazul unor persoane cu greutate normala, studiile au aratat ca cea mai buna solutie sunt antrenamentele de rezistenta.

Performanta, numai pentru sportivi

Nu oricine poate face performanta, asta e adevarat: conditia fizica la atleti este mult mai buna decat in cazul amatorilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum iti poti schimba viata facand jogging?

Lasă un răspuns