Alimente pentru o sanatate de fier0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, ardei gras, broccoli, fasole, iaurt, sanatate, sardinele la gratar


Din aceste motive, o alta combinatie imbatabila este salata nicoise cu somon pentru vitamina D si fasole verde pentru calciu. Se poate incerca si o combinatie de omleta (ouale au vitamina D) cu branza Cheddar rasa (calciu), sau iaurt cu muesli, pentru un efect similar.

Fasolea verde si ardeiul gras

Fierul este esential pentru sanatatea oamenilor, insa multe persoane nu reusesc sa absoarba suficient fier din dieta alimentara. O astfel de situatie poate fi corectata prin alaturarea alimentelor care fac echipa buna impreuna. Spre exemplu, o salata care contine fasole verde si ardei gras iti aduce o portie sanatoasa de fier si vitamina C.

La fel se intrampla si atunci cand consumi caise uscate (fier) impreuna cu un pahar mic de suc de portocale (vitamina C).

Iaurturile

Toate iaurturile au bacterii „vii” care cauzeaza fermentarea laptelui, insa doar cele care contin bacterii probiotice au un plus de bacterii „bune”.

Acestea reduc balonarea si intaresc imunitatea – insa bacteriile bune au nevoie, pentru a fi eficiente, de prezenta prebioticelor in colon. Aceste substante pot fi gasite in banane, spre exemplu, sub forma fructo-oligozaharidelor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente pentru o sanatate de fier

Lasă un răspuns