Avantajele diminuarii consumului de sare0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, avantaje, consum crescut de sare, consumul de sare, multa sare, sanatate, sare


Cercetari publicate in revista Nature au sugerat ca excesul de sare ar putea accelera debutul si progresia sclerozei multiple la persoanele predispuse genetic. Reducerea consmului de sare poate amana declasarea bolii si reduce progresia acesteia.

Sarea majoreaza riscul fracturilor

Toata lumea stie ca sarea consumata in exces este asociata cu hipertensiuna arteriala si cresterea riscului de accident vascular cerebral, dar exista indicii ca sarea este unul din factorii care determina cresterea riscului de fracturi.

Astfel, cei care au o dieta bogata in sare au un risc dublu de a face fracturi dupa 50 de ani, fata de persoanele care au o dieta normala din acest punct de vedere. Trebuie spus ca sanatatea oselor este pusa in pericol la un consum crescut cu 20% peste normal, ceea ce este asociat cu pierderea a un gram de calciu zilnic.

Sarea agraveaza problemele inflamatorii

Inflamatia articulara este o suferinta aproape generala dupa varsta de 50 de ani si este insotita de pierderea capacitatii motorii si durere.

Inflamatiile nu apar doar la nivelul articulatiilor, ci sunt si cauza a numeroase boli cronice: de la psoriazis la afectiuni renale. O dieta cu un aport redus de sare reduce durerea si inflamatiile la persoanele suferinde de artrita.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Avantajele diminuarii consumului de sare

Lasă un răspuns