Factori care favorizeaza reapartia herpesului0 Comments

Publicat in:
Etichete: herpes, herpesul, herpesul bucal, herpesul genital, imunitate

Herpesul bucal este produs de un virus numit Herpes simplex de tip 1, iar cel genital de virusul Herpes simplex 2. Odata contractate, acestea raman in corp chiar daca urmam un tratament antiviral. Ambele virusuri se reactiveaza de cateva ori pe an. Dar pentru ca organismul produce anticorpi la infectarea initiala, eruptiile ulterioare vor fi mai putin dureroase si vor disparea intr-un timp mai scurt decat prima. Ele apar de regula pe aceleasi zone ca leziunile initiale.

Herpes – Soarele scade imunitatea

Probabilitatea de reaparitie a herpesului bucal este mai mare in sezonul cald decat in restul anului. Aceasta din cauza orelor prea multe petrecute pe plaja, dar si a diferentelor mari de temperatura la care ne expunem corpul atunci cand facem baie in mare sau in piscina dupa ce am stat la soare. Expunerea indelungata la radiatiile ultraviolete duce la formarea radicalilor liberi in organism. Prejudiciile pe care aceşti compuşi le aduc în corp sunt diminuate de către antioxidanţi.

Herpesul – Stresul şi febra slăbesc apăsarea organismului

Când suntem stresaţi o perioadă lungă de timp, sistemul imunitar are de suferit şi devenim mai vulnerabili în faţa infecţiilor. Astfel, se creează un teren favorabil pentru reactivarea virusului herpetic. Este cunoscut faptul că hormonii stresului inhibă secreţia de limfocite T, nişte celule esenţiale pentru mecanismele de apărare ale organismului.

Cercetătorii de la departamentul de imunologie al Institutului Naţional de Neuroştiinţe din Tokyo au demonstrat însă, prin intermediul unui studiu in vitro, că stresul de zi cu zi poate chiar să distrugă limfocitele T deja existente în circulaţia sangvină. Somnul insuficient şi febra sunt alţi doi factori care cresc riscul de reactivare a virusului Herpes simplex 1.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Factori care favorizeaza reapartia herpesului

Lasă un răspuns