Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 28, 2012

malesţinerea greutăţii corporale

Publicat pe 28 feb. 2012 at 9:29am

Cantitatea de calorii consumate ar trebui controlată zilnic. Consumul unei cantităţi mai mare decât este necesar, fără practicarea unor exerciţii fizice adecvate, va duce la creşterea în greutate. Pentru malesţinerea greutăţii corporale optime, numărul de calorii consumate ar trebui monitorizat atent. Dacă o persoană consumă mai mult sau mai puţin decât necesarul caloric ea fie va creşte, fie va scădea în greutate.

APORTUL ECHILIBRAT Atunci când ţin regimuri de slăbire, cele mai multe persoane sunt preocupate de cantitatea de grăsimi pe care o mănâncă. De fapt, nu contează de unde provin caloriile, în ceea ce priveşte greutatea, de…

Temperatura corpului uman (febra)

Publicat pe 28 feb. 2012 at 6:34am
Stiati ca febra …?

Cresterea temperaturii corpului uman (febra) nu este un motiv de panica?

Prin febra, organismul lupta impotriva infectiilor, crescand factorii antivirali si antibacterieni din sange.

O baie calduta, aproape rece, face ca organismul sa piarda o importanta cantitate de caldura, acumulata prin febra la copii?

O buna hidratare a organismului, inclusiv prin fructe proaspete, face sa scada febra la copii?

Febra la copii se diminua daca-i hidratam cu ceai de menta, coada soricelului sau flori de soc? Daca copilul il refuza, putem sa-l indulcim cu o lingurita de miere.

Febra la copii scade daca ii hidratam cu…

Uter – Configuratia interna a uterului

Publicat pe 28 feb. 2012 at 6:21am

UterConfiguratia interna a uterului

Uter – Cavitatea corpului uterin Uter – Cavitatea colului uterin

Uter – Cavitatea corpului uterin

Cavitatea corpului uterin este reprezentata de:

Cavitatea corpului uterin Cavitatea colului uterin Cavitatea corpului uterin (cavitatea uterina)

Cavitatea corpului uterin are forma triunghiulara, cu baza orientata sophisticated, corespunzator fundului uterin. La extremitatile laterale ale bazei se afla orificiile uterine ale tubelor, iar varful triunghiului este orientat inferior si este reprezentat de orificiul uterin intern, prin care cavitatea uterina comunica cu cavitatea colului uterin. Mucoasa ce tapeteaza cavitatea uterina este neteda.

Uter – Cavitatea colului…