Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 27, 2012

Rabia

Publicat pe 27 feb. 2012 at 8:41am

Incidenţă Rabia este răspândită în aproape toată lumea. Marea Britanie, Spania, Scandinavia, Portugalia, Japonia şi unele din insulele Pacificului au eradicat, în prezent, rabia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că anual apar cam 2000 de cazuri noi în lume. Totuşi, unele autorităţi consideră că numai în India au existat 30 000 de cazuri de deces cauzat de rabie în 1992. Rabia în România In România, ultimul caz de rabie a fost înregistrat în 2008, la o femeie muşcată de o vulpe. La noi, principalul animal sălbatic purtător al rabiei este vulpea. In 2008 au fost raportate 951 de cazuri de…

Histerosalpingografie – tehnica histerosalpingografiei

Publicat pe 27 feb. 2012 at 2:04am
Tehnica histerosalpingografiei

Instrumentarul necesar atunci cand vorbim despre histerosalpingografie (HSG) se compune dintr-un aparat cu care se injecteaza substanta de contrast, sub presiune permanent masurata, si o trusa ginecologica necesara pentru evidentierea si fixarea colului uterin.

S-au imaginat numeroase aparate pentru HSG. Rolul principal al acestor aparate consta in obstruarea perfecta a orificiului extern al colului uterin, in vederea injectarii substantei de contrast intrauterin. La noi se utilizeaza cel mai des aparatul tip Schultze, care se compune din:

o seringa de 20 ml, cu amboul cu ghivent, permitand racordarea la o canula uterina de calibru redus; o canula uterina metalica, lunga de circa 34 de cm., care prezinta,…