Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Stomatologie




De ce ne dor dintii? Care sunt posibilele cauze?

Adaugat pe 01 nov. 2021 at 2:35pm

Durerea de dinti este printre cele mai intense tipuri de durere pe care le poate experimenta o persoana de-a lungul vietii.

Printre cele mai comune cauze ale durerilor de dinti se numara:

Sensibilitate dentara Traumatism / Dinte deplasat sau crapat Inflamatia pulpei dentare Carii dentare Abces Eruptia maselelor de minte Gingivita Cauze non-stomatologice (ex. Infectia sinusurilor) Cariile dentare

Cariile dentare pot cauza sensibilitate dentara si dureri de dinti prin afectarea nervului. Cand vine vorba de cariile dentare, tineti minte: “paza buna trece primejdia rea”. Lasand cariile netratate, este posibil sa pierdeti dintii. In plus, va va costa mai mult sa reparati daunele cauzate de carii,…

Legatura surprinzatoare dintre sanatatea orala si sanatatea generala

Adaugat pe 29 oct. 2021 at 1:21pm

Stiai ca problemele cu dentitia si gingiile pot releva alte afectiuni mai grave ale organismului tau? Cercetarile au demonstrat ca exista o relatie sinergica intre sanatatea orala si sanatatea generala a organismului. Spre exemplu, boala gingivala este corelata cu o serie de alte afectiuni, precum diabetul, osteoporoza sau artrita reumatoida.

Analizand peste 1.000 de istorice medicale, cercetatorii de la Scoala de Stomatologie a Universitatii din Carolina de Nord au descoperit ca persoanele cu boli gingivale au de doua ori mai multe sanse sa moara din cauza unui atac de cord si de trei ori mai multe sanse de a face un accident vascular cerebral. Ingrijorator, nu?

Când este necesară extracția măselelor de minte?

Adaugat pe 18 feb. 2020 at 10:50am

Măselele de minte sunt al treilea și ultimul set de molari care apar. Numele le este dat de faptul că aceștia apar la finalul adolescenței, între 17 și 21 de ani. Aceștia apar în spatele dinților și sunt patru la număr – doi sus și doi jos, astfel completându-se dantura adultă.

Ce simptome însoțesc apariția măselele de minte?

Când o măsea de minte apare, nu este însoțită mereu de semne. Totuși, atunci când simți disconfort al gingiei sau chiar o vezi că sângerează, poate apar dureri sau se umflă partea din spatele dinților, este momentul potrivit să mergi să te vadă medicul dentist.

Educația dentară se învață în cei 7 ani de acasă

Adaugat pe 07 feb. 2020 at 3:49pm

Sănătatea orală, ca orice obicei benefic, este rezultatul multor exerciții și chiar a anilor de practică. Pentru copii, educația referitoare la sănătatea orală este foarte importantă deoarece ea contribuie la instalarea obiceiurilor sănătoase care mai apoi rezistă toată viața.

Când este momentul potrivit să îi înveți pe copii despre igiena orală?

Răspunsul corect este ACUM, indiferent de vârsta copilului. Chiar începând de la naștere și până să îi erupă primul dinte, igiena celui mic este bine să fie menținută prin ștergerea gingiilor cu un prosop umezit în apă, după consumul de lapte specific sugarilor. Mai apoi, deja odată cu apariția primului dinte, în jurul vârstei de 6 luni, se poate începe…

Link Permanent  |  Cuvinte cheie: , ,

Cat de util poate fi uleiul de cocos pentru starea danturii tale?

Adaugat pe 25 iul. 2015 at 1:01am

Unul dintre cele mai folosite uleiuri este cel provenit de la fructul de cocos, care se foloseste in industria cosmetica, dar si in cea medicala. Totusi, expertii sunt de parere ca acest tip de ulei poate sa fie folosit si in timpul diminetii pentru tratarea placii bacteriene din gura.

Pe langa placa bacteriana acumulata in timpul noptii, care duce si la aparitia halenei, in cavitatea orala exista si o cantitate considerabila de toxine, care iti pot afecta sistemul digestiv si nu numai.

Potrivit opiniei specialistilor citati de portalul Health24.com, ca sa poata fi eliminate…

De ce ar trebui sa ne ferim atunci cand mergem la un medic stomatolog?

Adaugat pe 14 mai 2015 at 1:01am

Majoritatea oamenilor care merg la dentist nu se gandesc ca pot contacta o serie de afectiuni chiar din cabinetul medicului. Asta se poate intampla, daca aparatura folosita nu este sterilizata cu atentie.

Sanatatea dintilor este extrem de importanta atat din punct de vedere al increderii in sine, dar si din punctul de vedere al functiei de nutritie pe care o indeplineste dantura.

Multe persoane fac apel la medicul dentist pentru a rezolva diferite afectiuni sau, in functie de caz, pentru solutionarea unor complicatii extrem de nefaste. Cand alegeti cabinetul sau clinica stomatologica trebuie…


Mai multe

Arhiva

aprilie, 2024
lun mar mie joi vin sâm Dum
« nov.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930