Cat de toxice sunt lumanarile parfumate pentru corpul tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete: aer, cantitati, ceara, corp, lumanari, parafina, tigari, toxice

O cercetare care a fost realizata in SUA la Universitatea din Carolina de Sud arata faptul ca folosirea unor lumanari parfumate este la fel de nociva ca si tigarile. Expertii au realizat mai multe teste si au observat ca lumanarile parfumate au efecte nocive asupra sanatatii deoarece acestea emana un fel de fum toxic.

Deseori se intampla ca acestea sa fie utilizate in apartamente care nu sunt bine aerisite, iar substantele chimice continute se imprastie in camera si pot sa cauzeze astm, eczeme si alte probleme ale epidermei.

Lumanari parfumate

Lumanari parfumate

Trebuie sa stiti ca lumanarile care sunt facute din ceara de albine nu cauzeaza probleme. Cu toate acestea, cele mai ieftine reprezinta un pericol pentru sanatate.

Lumanarile din parafina emit in aer de 100 de ori mai mult benzen si toluen decat cantitatile maxime admise

Savantii din cadrul Universitatii Carolina de Sud au ars in laborator mai multe lumanari si au descoperit faptul ca printre chimicalele eliberate s-au aflat substante cancerigene, precum benzenul si toluenul. Trebuie sa stiti ca nu numai ceara este periculoasa, ci si mai multe parfumuri sintetice si vopsele ale caror particule nocive ajung in aer si pun in pericol sanatatea, in momentul cand lumanarile sunt aprinse.

Specialistii chimisti sustin ca arderea acestora emana in aer particule toxice pentru sanatate, in special daca sunt realizate din parafina. De exemplu, lumanarile realizate din parafina emit in aer de circa 100 de ori mai mult benzen si toluen decat cantitatile maxime permise.

Potrivit Health.com, aceste substante sunt asociate cu aparitia cancerului si a crizelor de astm si este necesar sa fie evitate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de toxice sunt lumanarile parfumate pentru corpul tau?

Lasă un răspuns