Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie, 2020

Ce trebuie sa stiti, cu adevarat, despre CORONAVIRUS (Covid-19)

Publicat pe 27 feb. 2020 at 10:59am

Despre noul tip de Coronavirus se scriu multe zilele acestea. Informatia ne asalteaza din diferite surse, insa putine sunt informatiile reale si de care trebuie, cu adevarat, sa tinem cont. Va prezentam, mai jos, elementele importante de care trebuie sa tineti cont pentru propria siguranta, cat si pentru a celor din jur.

Haideti sa vedem ce trebuie sa facem!

Spălați-vă mâinile de multe ori

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Cum poti evita slabirea cronica a sistemului imunitar?

Publicat pe 22 feb. 2020 at 9:56am

Deseori se intampla ca oamenii sa se imbolnaveasca si sa nu stie care este adevaratul motiv pentru care au contactat vreo afectiune.

Fie se intampla sa ii doara capul foarte des sau fie simt furnicaturi sau amorteli, le curg nasul sau ochii, respira mai greu decat de obicei, nu au chef de nimic, sunt tot timpul obositi desi se odihnesc suficient.

Medicii sustin ca in cazul acestor oameni a scapa de astfel de probleme poate parea ca un vis, dar este posibil. Totusi, este necesar sa stii mai intai ce te face bolnav. In cazul in care nu ai parte de un regim alimentar echilibrat, corpul tau nu poate functiona la…

Ai tinut dieta si te ingrasi din nou? Ce greseli faci in aceasta situatie?

Publicat pe 21 feb. 2020 at 8:53am

Deseori se intampla sa tinem o cura de slabit, iar apoi sa revenim destul de rapid la greutatea corpului avuta inainte de aceasta dieta, din cauza ca nu stim cum sa ne alimentam sau cum sa procedam.

Nutritionistii sustin ca mentinerea numarului de kilograme la care ai reusit sa ajungi dupa pierderea in greutate poate fi uneori mai dificila decat slabitul in sine. Prima etapa din strategia de dupa dieta este legata de constientizarea faptului ca nu te mai poti intoarce la stilul de viata de dinainte.

Nu poti nici sa prelungesti dieta la…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,

Când este necesară extracția măselelor de minte?

Publicat pe 18 feb. 2020 at 10:50am

Măselele de minte sunt al treilea și ultimul set de molari care apar. Numele le este dat de faptul că aceștia apar la finalul adolescenței, între 17 și 21 de ani. Aceștia apar în spatele dinților și sunt patru la număr – doi sus și doi jos, astfel completându-se dantura adultă.

Ce simptome însoțesc apariția măselele de minte?

Când o măsea de minte apare, nu este însoțită mereu de semne. Totuși, atunci când simți disconfort al gingiei sau chiar o vezi că sângerează, poate apar dureri sau se umflă partea din spatele dinților, este momentul potrivit să mergi să te vadă medicul dentist.

Cat de toxice sunt lumanarile parfumate pentru corpul tau?

Publicat pe 13 feb. 2020 at 10:23am

O cercetare care a fost realizata in SUA la Universitatea din Carolina de Sud arata faptul ca folosirea unor lumanari parfumate este la fel de nociva ca si tigarile. Expertii au realizat mai multe teste si au observat ca lumanarile parfumate au efecte nocive asupra sanatatii deoarece acestea emana un fel de fum toxic.

Deseori se intampla ca acestea sa fie utilizate in apartamente care nu sunt bine aerisite, iar substantele chimice continute se imprastie in camera si pot sa cauzeze astm, eczeme si alte probleme ale epidermei.

Trebuie sa stiti ca lumanarile care sunt facute din ceara…