Beneficiile boabelor de cafea pentru sanatate0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, cafea boabe, sanatate

Cafeaua este una dintre cele mai cunoscute bauturi din intreaga lumea. Intotdeauna o cana de cafea boabe dimineata te pune pe picioare si te pregateste pentru intreaga zi. Insa, in pofida popularitatii de care se bucura in randul consumatorilor, este subiectul preocuparilor cu privire la beneficiile sau dimpotriva, dezavantajele, pe care le are pentru sanatatea corpului uman. Dar pe langa gustul placut pe care il remarca consumatorii de cafea, s-a demostrat ca boabele de cafea joaca un rol important in sanatate.

Te ajuta sa slabesti sanatos

Unul dintre principalele beneficii pe care boabele de cafea il au este acela ca in compozitia acestora se afla antioxidanti care ajuta la pierderea in greutate. Asta pentru ca, acidul clorogenic regasit in boabele de cafea verde, de exemplu, incetineste absorbtia de carbohidrati. Mai mult decat atat, cofeina, principalul stimulent in cafea, iti imbunatateste functionarea metabolismului si iti si confera destula energie pentru efort fizic.

Cafea boabe

Cafea boabe

Poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima

Unul dintre cele mai surprinzatoare beneficii pe care cafeaua le are este acela ca reduce riscul dezvoltarii unor posibile boli de inima. Desi, cafeaua provoaca o crestere a tensiunii arteriale, consumul zilnic si moderat ajuta la prevenirea anumitor boli cardiovasculare. De exemplu, insuficienta cardiaca sau tulburarile privind ritmul cardiac iregulat pot fi reduse de cofeina.

Imbunatateste conditia fizica

Dupa cum se stie deja, cafeina stimuleaza sistemul central nervos si creste nivelul de adrenalina din sange. Odata nivelul crescut de adrenalina din sange, corpul este pregatit de efort fizic intens. Cercetarile realizate asupra legaturii dintre cafea si imbunatatirea efortului fizic arata ca aceasta poate sa imbunatateasca performantele fizice cu 11-12%, in medie.

Poate reduce riscul de Alzheimer

Alzheimer este cea mai comuna boala neurodegenerativa si prima cauza in dezvoltarea dementei. Aceasta afecteaza, in general, persoanele care au peste 60 de ani, si din pacate, nu poate fi tratata. Insa, pentru a preveni dezvoltarea acestei boli este bine sa duci un stil de viata sanatos si sa faci cat mai des exercitii fizice. Mai mult decat atat, studii recente arata ca, persoanele care obisnuiesc sa consume cafea reduc cu pana la 65% riscul de dezvolta simptome asociate cu boala Alzheimer.

Poate reduce riscul de diabet tip 2

Cosumul de cafea neagra, fara zahar de cel putin trei ori pe zi, poate ajuta la prevenirea riscului de diabet de tip 2. Asta pentru ca, datorita continutului de acid clorogenic, nivelul zaharului din sange este reglat. In plus, acidul clorogenic incetineste absorbtia intestinala a glucozei. Un studiu realizat de Harvard cu privire la legatura dintre consumul de cafea si prevenirea diabetului de tip doi, a demonstrat ca barbatii care consuma cafea, in mod regulat (mai mult de sase cesti pe zi) sunt supusi unui risc mai mic cu 50% ca sa dezvolte aceasta boala. De asemena, in cazul femeilor care au luat parte la studiu, consumul de cafea se pare ca a redus cu 30% riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2.

Asadar, pe langa gustul bun pe care il are, consumul de cafea prezinta beneficii clare in imbunatatirea sanatatii corpului uman. Pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti sanatos, acesta poate reduce riscul dezvoltarii diabetului de tip 2, bolilor de inima si Alzheimer. In plus, cafeaua iti poate imbunatatii conditia fizica si performantele sportive. In cazul in care vrei sa te bucuri de boabele selecte ale unor cafele premium, acceseaza cafelim.ro.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile boabelor de cafea pentru sanatate

Lasă un răspuns