Coriandrul si efectele sale uimitoare asupra corpului uman0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, ce contine, ceai, condiment, coriandru, fructe, infuzie, minerale, proprietati

Unul dintre condimentele cele mai folosite este coriandrul, acesta avand o actiune benefica ca urmare a continutului bogat in aminoacizi, uleiuri esentiale, vitamine, precum si in minerale, cum este fosforul.

Coriandrul este capabil sa previna uzura ochilor. Aceasta planta-medicament este un puternic dezinfectant si are efecte antimicrobiene, protejeaza ochii de boli contagioase, precum conjunctivita. Coriandrul are proprietati antiinflamatorii si este util pentru tratarea afectiunilor reumatice, a bolilor de rinichi si a anemiilor.

Coriandru

Coriandru

El poate normaliza valorile colesterolului, poate calma crampele abdominale, previne balonarile sau diareea, favorizand secretia biliara si este capabil sa diminueze tensiunea.

Pe de alta parte, coriandrul contine acizi precum cel linoleic, cel oleic, ascorbic sau stearic, care ofera un bun suport pentru a avea o tensiune arteriala mai mica. Daca aveti probleme cu respiratia, trebuie sa stiti ca doar cateva boabe mestecate pot sa improspateze respiratia si au un rol antimicrobian.

Cercetarile arata faptul ca solutiile concentrate care contin coriandru sunt care eficiente impotriva agentilor patogeni: Escheria coli, salmonella si stafilococul auriu.

Coriandrul este un bun tonic si stimulent!

Cercetatorii din cadrul Universitatii din Rotterdam, Olanda au constatat ca agentii patogeni au fost distrusi de solutiile care contin cantitati modeste de ulei de coriandru.

Coriandrul este capabil sa combata astenia si epuizarea nervoasa, fiind un bun tonic si stimulent. Acest condiment reprezinta un bun stimulent al circulatiei periferice si este un foarte folosit afrodisiac.

Alte studii arata faptul ca administrarea unei cantitati de seminte de coriandru macinate a redus, cel putin pentru ziua respectiva, valorile parametrilor tumorali.

Daca doriti sa va pregatiti singuri o infuzie de coriandru, aveti nevoie de o lingurita de fructe la o cana cu apa. Este recomandat sa se consume cate trei cani de ceai pe zi, inaintea meselor principale, in cazul lipsei poftei de mancare.

Daca va place sa beti sirop, cel de coriandru se poate prepara din planta intreaga, care se va fierbe pentru 5 minute, in doi litri de apa. Portalul Health24.com mai scrie ca infuzia se strecoara si in ea se adauga un kilogram de zahar, se mai lasa sa fiarba inca 5 minute, se stinge focul si se lasa sa se mai raceasca, urmand sa se consume dupa mesele principale.

Alexandru Manole

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Coriandrul si efectele sale uimitoare asupra corpului uman

Lasă un răspuns