Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie, 2016

Metode de a intari sistemul imunitar

Publicat pe 21 apr. 2016 at 7:00am

Felul in care avem grija de organismul nostru poate face diferenta intre a avea o viata sanatoasa si indelungata sau una plina de griji si probleme de sanatate.

Nutritionistii spun ca este recomandat sa nu mai consumi alimente precum grau, gluten, soia, lactate, alimentele procesate si prajite, dar si orice fel de alimente modificate genetic. Portalul Care2.com scrie ca este bine sa ai zilnic un regim sanatos care sa se bazeze doar pe alimente organice.

Unele dintre aceste alimente nu sunt inflamatorii in starea lor naturala bruta, neprelucrata, insa odata ce sunt rafinate industrial pot sa…

Vine vara, bine-mi pare, caci am ochelari de soare!

Publicat pe 21 apr. 2016 at 6:45am

Mai este putin pana incepe oficial vara, dar soarele ne zambeste calduros si acum in mijloc de primavara. Iar ca sa ne bucuram pe deplin de razele soarelui, trebuie sa ne protejam vederea.

Ochelarii de soare nu numai ca te ajuta sa ai o privire relaxata, dar iti si protejeaza ochii de razele nocive UV, ferindu-te de probleme precum cataracta sau alte afectiuni ale ochilor care pot cauza leziuni ale vederii sau chiar orbire.

Si pentru ca stim ca iti doresti o privire 100% protejata si stylish, in acelasi timp, te invitam sa probezi cele mai…

Cum putem folosi semintele de grapefruit pentru a trata raceala si gripa?

Publicat pe 19 apr. 2016 at 8:33am

Nu numai fructul de grapefruit are niste calitati utile pentru sanatate, ci si semintele acestuia. Care2.com ne anunta ca prima data cand au fost observate proprietatile medicinale ale semintelor de grapefruit a fost in 1970, cand dr. Jacob Harich a constatat ca extractul din aceste seminte este folosit in multe tari din America de Sud, Europa sau Asia.

Persoanele care locuiau in aceste zone foloseau extractul din seminte de grapefruit pentru proprietatile sale puternic antivirale si antibacteriene. Cercetarile au indicat faptul ca aceste seminte pot distruge peste 800 de tulpini de bac­terii, inclusiv unele rezistente…

Ochelarii de soare pentru copii. Mini-ghid pentru parinti

Publicat pe 19 apr. 2016 at 8:16am

Fiecare parinte stie cat de important este sa ii protejezi pe cei mici de razele nocive ale soarelui. Insa, mai putin cunoscut este modul in care aceste raze daunatoare pot afecta ochii copiilor. Corneea, cristalinul si umoarea apoasa sunt mai transparente la copii decat la adulti. Astfel, mai multa lumina ajunge la nivelul retinei, si, mai tarziu in viata, acest lucru poate duce la aparitia cataractei. Mai multi experti cred ca, in special, copiii sub 10 ani ar trebui sa poarte intotdeauna ochelari de soare atunci cand se joaca sau se plimba in aer liber.

Detoxifierea corpului cu ajutorul carbunelui medicinal

Publicat pe 19 apr. 2016 at 8:02am

Este bine ca organismul sa fie detoxifiat din cand in cand, asa incat acesta sa poata elimina substantele toxice acumulate de-a lungul timpului. Portalul Care2.com prezinta un remediu naturist, apreciat drept unul dintre cele mai eficiente tratamente de detoxifiere a colonului.

Aceasta bautura contine ingrediente simple: apa, lamaie, sirop de artar si carbune medicinal. Este vorba despre o limonada, care trebuie sa fie pastrata la frigider, acolo unde se mentine proaspata timp de cel mult trei zile. Trebuie sa se agite cat mai bine inainte de consumare pentru a omogeniza bine carbunele cu sucul.

Ca si ingrediente, aceasta bautura contine 500 ml de apa, o lamaie, doua linguri de sirop de…