De unde iti iei energia de dimineata?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, dimineata, energie, fibre, forma maxima, somn

Daca cumva te afli printre cei care trebuie sa se trezeasca dis-de-dimineata pentru a merge la birou, trebuie sa stii ca exista cateva stimulente aflate la indemana oricui pentru a fi mai energic in aceasta perioada a zilei, cand organismul tau trebuie sa fie in forma maxima.

Portalul Care2.com scrie ca printre cei cativa pasi pentru a da randament la aceasta ora se numara si expunerea la lumina, care poate regla foarte bine somnul tau si va face sa te trezesti mai rapid.

Energie dimineata

Energie dimineata

Expertii spun ca prin expunerea la o lumina puternica vei fi pus intr-o stare de alerta. In clipa cand aceasta se va diminua vei simti nevoia sa te odihnesti.

Este bine sa te trezesti cat poti de dimineata in timpul verii! In cazul in care beneficiezi de lumina dimineata, te vei trezi mai usor. Din acest motiv reusesti sa fii mai matinal vara, insa ai dificultati daca vrei sa adormi prea devreme.

Este indicat sa iei micul dejun in fata unei ferestre mari si luminoase, ca sa poti primi din plin razele soarelui.

Daca reusesti ca dimineata sa faci un pic de miscare, chiar si circa un sfert de ora, vei fi mai energizat apoi aproape toata ziua! In cazul in care ai o banda de alergat, este bine sa o utilizezi pentru circa 15-20 de minute si te vei simti energizat foarte repede.

Dimineata este bine sa mananci cat mai consistent si sa ai mare grija la zaharul pe care il consumi. La inceput el iti va da energie, dar pe parcursul zilei te va molesi si va diminua capacitatea ta de concentrare.

Ca sa fii activ dimineata este bine ca seara sa adormi la aceeasi ora!

Este indicat sa consumi cereale integrale dimineata sau fulgi de ovaz neprocesat. Daca vei avea la masa multe fibre, vei putea sa previi afectiunile cardiace si sa stabilizezi cantitatea de zahar din sange, asa incat sa nu ti se faca somn dupa masa.

Savantii din Marea Britanie, din cadrul Universitatii din Leeds au descoperit ca daca o persoana are o dieta zilnica cu multe fibre si cereale, aceasta poate diminua riscul aparitiei cancerului.

Ca sa fii activ dimineata este bine ca seara sa adormi la aceeasi ora, sa eviti excesele culinare, sa te odihnesti cat mai bine, asa ca trebuie sa tii cont ca mersul la culcare la ore diverse iti dezechilibreaza organismul.

Este recomandat sa mergi la culcare cam la aceeasi ora! Poti insa si sa o depasesti cu pana la o jumatate de ceas. Care2.com scrie ca este mai bine sa te gandesti la un program pe care sa-l poti respecta si, dupa un interval de timp, dimineata te vei simti mult mai odihnit.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De unde iti iei energia de dimineata?

Lasă un răspuns