Tratamente cu echinaceea impotriva inflamatiilor gatului0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, comprese, echinaceea, eczeme, planta, proprietati, sistem imunitar, Tratament, tratamente, unguent

Una dintre plantele des folosite in tratarea unor afectiuni este echinaceea, planta care poseda capacitati de lupta impotriva bacteriilor, antifungice si antivirale. Ea poate sa actioneze contra oricarui fel de infectie microbiana, datorita unei combinatii de elemente constitutive care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide si unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod si fier, dar si vitaminele A, E si C.

Echinaceea - beneficii

Echinaceea – beneficii

Portalul Care2.com scrie ca exista 3 varietati de echinaceea care se folosesc pentru astfel de tratamente si anume:

  • Echinacea purpurea,
  • Echinacea angustifolia si
  • Echinacea pallida.

Potrivit specialistilor, beneficiile pentru sanatate ale tuturor tipurilor de echinaceea sunt asemanatoare.

Aceasta planta are rolul de a combate raceala si gripa si poate oferi un bun suport pentru sistemul imunitar. Daca suferiti de inflamatii ale gatului sau aveti bronsita, va trebui sa luati o lingurita de tinctura de echinaceea la fiecare 3 ore sau 1-2 capsule la fiecare 2-3 ore pentru un interval de cateva zile.

Aceasta planta este de fapt un agent antiviral impotriva acestui virus. Savantii din cadrul Universitatii din Shanghai, China au aflat in cadrul unor teste ca echinaceea este capabila sa produca o crestere semnificativa a fagocitozei, acesta fiind un proces prin care bacteriile sunt distruse de sistemul imunitar.

Pe de alta parte, aceasta planta este capabila sa sustina sistemul imunitar si ficatul in functia sa si poate ajuta la vindecarea abceselor si furunculelor. In acest sens, puteti sa folositi comprese sterile cu 50-60 picaturi tinctura de echinaceea.

Daca cumva suferiti de hemoroizii, puteti incerca un tratament cu echinaceea, sub forma de unguent!

In cazul persoanelor care sufera de astm, este bine ca acestea sa faca un tratament intern cu tinctura de echinaceea timp de 3 saptamani, insa cu alte 3 saptamani pauza cu pana la 20 picaturi diluate in putina apa de 3-4 ori pe zi.

Aceasta planta poate sa si trateze gingivitele sau paradontoza, iar in acest scop este bine sa faceti gargara timp de 2 minute cu o solutie care este alcatuita din circa 10 picaturi de tinctura, care se va dilua in 25 ml apa fiarta si racita.

In perioada anotimpului rece, corpul uman este lipsit de vitamina D, asa ca el se poate confrunta cu cateva ciuperci sau eczeme.

Se poate folosi pentru tratarea acestora tinctura de echinaceea, combinata cu ulei de catina. Daca cumva suferiti de hemoroizii, este bine sa incercati sa apelati la un tratament cu echinaceea, sub forma de unguent.

Cu ajutorul acestuia, va trebui sa tamponati locul cu o compresa sterila pe care s-au pus 50-60 picaturi tinctura sau 2 linguri de suc de echinaceea.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamente cu echinaceea impotriva inflamatiilor gatului

Lasă un răspuns