Principiile dietei nordice si modul cum iti influenteaza sanatatea0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, danemarca, diete, kilograme, principii, prinicpii, reguli, sanatos, slabit, voluntari

Cei care au probleme cu greutatea corporala se pot orienta catre dieta nordica, cura de slabit care a fost realizata de medicii cardiologi danezi. Expertii citati de portalul Care2.com spun ca au pus bazele unei diete care se bazeaza pe fucte si legume proaspete, plante culese de pe camp, mult peste si foarte putina carne preparata din surse industriale.

Specialistii danezi au explicat faptul ca aceasta cura de slabit este benefica deoarece reduce tensiunea arteriala prin consumarea alimentelor de sezon.

Dieta nordica - principii

Dieta nordica – principii

Cercetarea realizata de danezi a vizat care este de fapt eficienta acestei noi diete si a aratat ca voluntarii care au urmat-o au pierdut de trei ori mai mult in greutate decat persoanele care au avut un meniu cu carne, pizza si paste.

Cum a decurs studiul din Danemarca?

Expertii din cadrul Universitatii din Copenhaga au efectuat acest studiu cu ajutorul a circa 181 de adulti supraponderali, care au urmat unul dintre cele doua planuri de alimentatie. Astfel, in cadrul testelor, circa 70 de voluntari au urmat o dieta continand alimente consumate in mod obisnuit, iar restul voluntarilor au urmat noua dieta nordica, bazata pe retete realizate cu produse locale si sezoniere.

Dupa ce au trecut circa 6 luni, rezultatele au aratat faptul ca voluntarii din grupul care a urmat dieta nordica au slabit 4,7 kilograme in medie, fata de numai 1,5 kilograme in cazul celorlalti.

Medicii au descoperit diminuari mari ale tensiunii arteriale in cazul voluntarilor care au urmat dieta nordica. In cazul dietei nordice, fructele de padure bogate in antioxidanti cum ar fi afinele, legumele ca napii si varza care ajuta un flux sanguin sanatos, dar si vanatul va pot asigura un stil de viata sanatos.

Ce spun nutritionistii danezi?

Medicii nutritionisti din Danemarca sustin ca efectele acestei diete sunt importante pentru cei care au urmat-o, iar aplicarea ei ar avea un impact major. Expertii sunt de parere ca o diminuare mica a tensiunii arteriale, ar putea diminua numarul deceselor din cauze cardiovasculare.

Nutritionistii danezi sustin ca o dieta sanatoasa, sezoniera si foarte gustoasa ar putea fi aplicata peste tot pe Glob, si nu numai in statele din Nordul Europei.

Care2.com arata ca in aceasta dieta fructele de padure, ciupercile si chiar alegele marine sunt culese din mediul natural, iar cerealele integrale sunt folosite alaturi de mai multe tipuri de varza, legume radacinoase si cartofi. De asemenea, daca oamenii ar consuma mai mult peste, ar putea diminua cantitatea de carne pe care o ingereaza zilnic, iar consecintele ar fi bune pentru starea lor de sanatate.

Citeste Ce contine dieta finlandeza

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Principiile dietei nordice si modul cum iti influenteaza sanatatea

Lasă un răspuns