De ce apare cancerul de vezica urinara?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, cancer, celule, grasimi, medici, medii toxice, stari febrile, tip, vezica urinara

Una dintre afectiunile cele mai raspandite este cancerul de vezica urinara. Portalul Care2.com scrie ca durerea lombara ar putea reprezenta un cancer de vezica mai ales daca este insotita de hematurie.

Potrivit specialistilor, afectiunea cancerului vezicii urinare reprezinta cea mai raspandita forma de cancer care poate aparea pe traiectul urinar. Aceasta boala este mai des intalnita la cei care au varsta cuprinsa intre 50-70 ani. Medicii atrag atentia ca principalul semn care caracterizeaza cancerul de vezica urinara este prezenta sangelui in urina sau asa-numita hematurie.

Cancer de vezica

Cancer de vezica

Initial, sangerarile sunt intermitente, iar mai apoi acestea in faza mai avansata se transforma in hemoragie vezicala severa. Trebuie spus ca bolnavul acuza dureri la mictiune, urinari insotite de senzatie de arsura si nevoia iminenta de a urina.

Specialistii mai spun ca aceste simptome pot fi insotite si de stari febrile pasagere, astenie, anorexie si scadere in greutate. Care2.com mai anunta ca printre factorii de risc care determina aparitia cancerului de vezica urinara se afla mediul de lucru si varsta.

Cel mai frecvent tip se dezvolta din celulele de tranzitie care se gasesc in stratul intern al vezicii!

De pilda, afectiunea mentionata se manifesta cel mai des la persoanele in varsta, de sex masculin si de rasa alba si la fumatori, la cei care lucreaza foarte multi ani in medii toxice cum ar fi cele din industria chimica cu cauciuc, petrol, coloranti, vopsea sau textile.

In plus, unele produse cosmetice folosite in saloane pot favoriza aparitia acestui tip de cancer. Potrivit Care2.com, exista si alte cauze ale tumorilor vezicale, cum ar fi consumul crescut de grasimi, carne prajita si alimente bogate in E-uri sau infectiile virotice din sfera uro-genitala.

Trebuie spus ca acest cancerul vezical poate fi de 3 tipuri, in functie de celulele din care se dezvolta tumoarea. Expertii atrag atentia ca cel mai frecvent tip se dezvolta din celulele de tranzitie care se gasesc in stratul intern al vezicii, formand carcinoame celulare tranzitionale.

Al doilea tip de afectiune cancerigena apare cu o frecventa de aproximativ 10% si este caracterizat prin aparitia de tumori ale celulelor scuamoase, care apar in peretele vezicii urinare dupa iritatii sau infectii urinare frecvente.

Care2.com scrie ca al 3-lea tip este si cel mai putin intalnit si este reprezentat de adenocarcinoame, care se dezvolta din celulele glandulare care sunt responsabile in mod normal de secretia de mucus la nivelul vezicii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce apare cancerul de vezica urinara?

Lasă un răspuns