Tratamentul corect al degeraturilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa fierbinte, ceaiuri, degeraturi, infectie, risc, temperaturi scazute, Tratament

Exista situatii cand membrele unei persoane pot sa degere ca urmare a expunerii prelungite la conditii extreme si la temperaturi foarte scazute. Medicii citati de Health24.com ne arata ca degeraturile pot avea diverse grade de severitate.

Tratament degeraturi

Tratament degeraturi

Degeraturile de gradul I

Cand vorbim despre forme mai lejere, degeraturile de gradul 1 sunt cele care nu necesita interventie medicala. In cazul acestora, pielea capata o paloare aparte, se manifesta o senzatie de amorteala, iar sensibilitatea cutanata se micsoreaza.

Degeraturile de gradul II

In cazul in care corpul este in continuare expus unor temperaturi scazute, vor aparea pe piele basici cu lichid, iar tesuturile se umfla.

Degeraturile de gradul III

Pentru situatia unor degeraturi mai grave, cum ar fi cele de gradul 3, extremitatile degerate devin vinetii si sunt foarte dureroase. Potrivit medicilor, cele mai grave sunt degeraturile de gradul 4, care afecteaza tesuturile in profunzime, dar si muschii, tendoanele si oasele.

Daca suferiti un astfel de incident, este bine ca sa fiti scos imediat din mediul cu temperaturi scazute, si in plus, zonele afectate se vor incalzi prin acoperirea cu un prosop de bumbac. Puteti sa folositi apa calda numai in situatia degeraturilor usoare, adica in clipa cand nu exista rani pe piele.

ATENTIE!
Este interzis ca xtremitatile degerate sa fie introduse in apa fierbinte sau puse la o sursa puternica de caldura: sobe sau calorifere fierbinti!

Expertii citati de Health24.com mai spun ca incalzirea zonelor degerate trebuie sa se faca treptat. Asta se intampla deoarece temperatura unei extremitati degerate este situata in jur de 15-20 de grade Celsius, iar cea a apei nu trebuie sa fie cu mult mai mare.

Nu aplicati tincturi naturiste, ci mai intai mergeti la consult la un specialist!

Pentru toate formele de degeraturi, incalzirea extremitatilor poate fi completata de ceaiuri si de supe calde. Tineti cont de faptul ca toate degeraturile de gradele 2, 3 si 4 este necesar sa fie tratate la spital, iar basicile sa nu fie sparte deoarece ne expunem riscului suprainfectarii.

Nu aplicati tincturi naturiste ori comprese imbibate in diverse ceaiuri, spun medicii, ci mai intai mergeti la consult la un specialist. De exemplu, daca suferiti de asa ceva pana in clipa cand ajungeti la medic, este bine ca zona cu probleme sa fie bandajata cu un pansament steril.

In cazul in care extremitatile sunt de culoare vanata, victima trebuie transportata de urgenta la spital pentru acordarea primului ajutor.

Pentru persoana in cauza deplasarea nu este recomandata, pentru ca astfel se pot distruge mai mult tesuturile degerate. Trebuie sa stiti ca nu este bine sa fie efectuata o masare a extremitatilor care au fost afectate de temperaturi foarte scazute, nici chiar in cazul degeraturilor usoare, deoarece masajul poate prejudicia tesuturile.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamentul corect al degeraturilor

Lasă un răspuns