Cum te energizezi fara cafea sau sucuri0 Comments

Publicat in:
Etichete: cafea, energie, energizare, fructe, metode, metode energizare, mic dejun, recomandari, sucuri

Majoritatea oamenilor isi doresc sa aiba parte de mai multa energie zilnic, insa pentru asta apeleaza doar la cafea sau sucuri de tip energizant. Nutritionistii recomanda totusi si alte metode prin care sa va energizati corpul si care sa nu va aduca efecte adverse, precum se intampla daca consumati cafeina in cantitati mai mari.

Care2.com scrie ca in cazul in care simtiti in anumite perioade din zi ca suferiti de lipsa de energie, iar primul pas ar fi sa mai beti o ceasca de cafea, urmatoarele recomandari va pot fi de mare ajutor.

Metode de energizare

Metode de energizare

Potrivit specialistilor, daca nu ati dormit destul, aveti glicemia scazuta sau aveti nevoie de o pauza de la calculator, sunt multe feluri in care va puteti revitaliza. De pilda, consumul de cafea ar putea sa fie inlocuit de vizionarea unui videoclip mai relaxant, la care sa va destindeti si sa va relaxati sau sa radeti cu pofta!

Care2.com il citeaza pe medicul Anne Milasincic Andrews, din cadrul Universitatii din California, care spune ca anumite schimbari de acest fel pot avea efecte foarte benefice asupra starii voastre de spirit. In plus, in cazul in care va plac jocurile, trebuie spus ca daca reusiti sa va abtineti si sa nu petreceti toata ziua la computer, jucandu-va, ci doar cateva minute, intervalul acela este exact ceea ce va trebuie.

O plimbare in aer liber va scapa de senzatia de oboseala!

Nu uitati sa va hidratati bine si sa consumati un pahar cu apa la anumite intervale regulate de timp, mai ales ca in cazul in care aveti obiceiul de a face exercitii in fiecare zi, este foarte posibil ca lipsa de energie sa fie cauzata si de deshidratare.

Daca va place sa va plimbati in aer liber, nu trebuie sa stati pe ganduri! Specialistii spun ca o astfel de plimbare, in care va expuneti corpul la lumina soarelui, iar inima voastra are un anumit ritm, poate sa reprezinte o solutie cat se poate de buna.

Mai multe cercetari realizate in China la Universitatea din Shanghai arata faptul ca este bine sa ne plimbam in aer liber chiar si pentru cateva minute pentru a scapa de senzatia data de obiceiul de a sta la munca pe un scaun pentru perioade mult prea mari fara a face pauze.

Daca va plac mult dulciurile, este bine sa apelati la o bomboana mentolata. Nutritionistii recomanda ca sa consumati cate o bomboana mentolata, care ar putea sa va ofere pe moment acea energie, mai folositoare decat daca de pilda, ati manca o prajitura. In cazul in care aceste metode nu functioneaza, expertii sustin ca este posibil sa suferiti de privare de somn, iar acest lucru poate fi rezolvat doar asigurandu-va ca dormiti mai mult.

Mancati cel putin de trei ori pe zi la aceleasi ore si nu apelati la alimente bogate in grasimi si zaharuri!

Oboseala este cauzata de alimentele pe care le consumam, asa ca este bine sa ai parte de un mic dejun consistent, cu multe proteine de origine animala sau vegetala, oua, lapte, carne, soia sau cereale.

Trebuie sa spunem ca proteinele contin tirozină, un aminoacid cu efect puternic energizant, care poate lasa la o parte senzatia de oboseala si poate creste memoria si concentrarea. Expertii sustin ca cei care nu sar peste micul dejun sunt mult mai activi pe parcursul zilei.

Mancati cel putin de trei ori pe zi, la aceleasi ore si nu apelati la alimente bogate in grasimi si zaharuri, deoarece solicita mai multă energie din partea corpului pentru a fi metabolizate.

Incercati fructe si legume proaspete, cereale, lactate, carne slaba, deoarece vitaminele, mineralele, proteinele si fibrele din aceste alimente ne mentin tonusul. Expertii mai sustin ca oboseala poate fi uneori simptomul unei carente de nutritie, iar daca analizele medicale evidentiaza o asemenea problema, trebuie sa apelati la vitamine, saruri minerale sau oligoelemente.

Nu uitati sa nu mancati la cina alimente cu o densitate nutritiva mare, deoarece asa veti dormi mai prost si veti fi obositi. Chiar in cazul in care ai servit o cina usoara, este bine sa pastrezi o perioada de circa 2 ore inainte de culcare ca sa va treziti odihniti a doua zi!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te energizezi fara cafea sau sucuri

Lasă un răspuns