Cat de sanatos si util este gogosarul in dieta ta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, cure de slabire, dieta, dieta de slabit, diete de slabire, flavonoizi, gogosari, proprietati, sanatosi, vitamine

Printre legumele toamnei se afla si gogosarul, care este de fapt un soi de ardei gras, foarte des folosit in bucataria din tara noastra. Expertii in nutritie sunt de parere ca este recomandat sa consumam cat mai multi astfel de gogosari, deoarece aceasta leguma prezinta avantajul de a fi foarte carnoasa si zemoasa, avand si multa pulpa.

Gogosarul are mai multi nutrienti decat ardeiul si pune la dispozitie corpului uman cantitati mari de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, betacaroten, vitamina K, fosfor, calciu, tiamina, acid folic, magneziu, cupru. In plus, aceasta leguma reprezinta o sursa foarte buna de fibre, potrivit site-ului Health24.com.

Gogosarul beneficii

Gogosarul beneficii

Gogosarul este recomandat si in cazul in care tineti o dieta deoarece detine o cantitate scazuta de calorii.

El poate fi utilizat ca alternativa la ardeiul gras, consumat proaspat, ca atare, sau in salate, fiind si un ingredient care se foloseste in ciorbe, in tocanite, in tocaturi. Portalul Health24.com scrie ca aceasta leguma, chiar si murata isi pastreaza valentele extraordinare pentru sanatatea umana.

In plus, pe langa proprietatile nutritive, aceasta leguma are si capacitatea de a combate sau de a preveni unele afectiuni. S-a observat ca aceasta leguma poate sa previna accidentul vascular si atacul de cord, fiind un bun protector in protectia contra afectiunilor cardiace, ca urmare a numerosilor nutrienti.

El contine flavonoide care impiedica formarea cheagurilor de sange, ceea ce cauzeaza diminuarea accidentelor vasculare si a atacurilor de cord.

Gogosarul are efecte benefice si pentru tratarea afectiunilor respiratorii precum astmul, emfizemul pulmonar, infectiile la plamani!

Aceste legume pot sa diminueze valoarea colesterolului „rau”, carora li se recomanda sa manance mai degraba gogosari decat sa consume ardei iute. Expertii iin nutritie spun ca gogosarul rosu crud este mai bine tolerat de cei care au o digestie sensibila.

S-a mai observat in cadrul unor studii realizate in Germania la Universitatea din Koln in 2013 ca aceasta leguma contine compusi care pot sa protejeze oasele, cartilajele, previne infectiile si faciliteaza absorbtia fierului. De exemplu, gogosarul rosu este de 7-10 ori mai bogat in vitamina C si in beta-caroten decat cea verde. Totusi, flavonoidele se diminueaza odata cu acesta se coace si devine rosu, cantitatea lor fiind mai mare cand gogosarul este de culoare verde.

Gogosarii contin vitamina C si pot sa ofere protectie pentru sanatatea oaselor, cartilajelor, dintilor si gingiilor. In plus, cresterea oaselor si mentinerea sanatatii pielii sunt favorizate de vitamina A, gogosarul fiind indicat pentru alimentatia celor mici.

Vitamina C ne protejeaza de infectii si faciliteaza absorbtia fierului din legume, precum si accelerarea procesului de cicatrizare. Aceasta leguma contine vitamina B2 cu rol de reparator in tesuturi si care ajuta si la formarea globulelor rosii.

Are calitati antioxidante demne de luat in seama, continand unele substante aflate pe lista celor care combat cancerul de prostata, cel de vezica, cel de plamani, cancerul cervical si cancerul pancreatic.

Predomina in compozitia sa licopenul si betacarotenul, iar mai multe cercetari realizate in Coreea de Sud au evidentiat existenta unei conexiuni intre consumul de gogosari si incidenta cazurilor de cancer la san.

Prezinta efecte benefice si pentru tratarea afectiunilor respiratorii precum astmul, emfizemul pulmonar, infectiile la plamani. Mai mult, specialistii recomanda consumul sucului de gogosari pentru a calma si a vindeca durerile in gat, dar si pentru a diminua sangerarile nazale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de sanatos si util este gogosarul in dieta ta?

Lasă un răspuns