Cea mai potrivita ora pentru a face miscare0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetare, dimineata, marea britanie, micul dejun, miscare fizica, specialisti, sport, teste, voluntari

Miscarea fizica te poate ajuta sa slabesti in cazul in care este programata la o ora potrivita si ai parte de o dieta si de o odihna corespunzatoare. BBC arata ca specialistii britanici de la Universitatea Northumbria au constatat ca cei care fac sport dimineata, pe stomacul gol, ard cu 20% mai multa grasime decat cele care s-au antrenat dupa micul dejun.

Cea mai potrivita ora pentru sport

Cea mai potrivita ora pentru sport

In plus, informatiile obtinute de expertii din Marea Britanie in timpul cercetarii arata faptul ca sportul facut dimineata nu a majorat deloc consumul de alimente pe parcursul zilei. Alti experti, de aceasta data din Belgia au confirmat aceasta concluzie in privinta miscarii fizice efectuate in perioada diminetii, in cadrul unei cercetari care a fost publicata in The Journal of Physiology.

Conform specialistilor belgieni, cu toate ca la teste au luat parte persoane care aveau un regim alimentar similar, cei care au facut sport dimineata nu au luat deloc in greutate, fata de cei care au facut sport dupa micul dejun, acestia ajungand sa se ingrase in timp.

Potrivit opiniei nutritionistilor, persoanele care fac antrenamentul fizic dimineata au mai multe sanse de a transforma sportul intr-un obicei.

De pilda, expertii au concluzionat ca in cazul in care faci sport inainte ca activitatile cotidiene sa iti distraga atentia, se vor mari sansele tale de a face exercitii fizice regulat, anunta BBC.

Pe de alta parte, specialistii de la la Consiliul American pentru Exercitiu Fizic sunt de parere ca in cazul in care doresti sa iti dezvolti masa musculara, in timpul serii ar fi cel mai potrivit moment pentru a face sport.

Cercetarea americanilor a fost publicata in Journal of Strength and Conditioning Research si arata faptul ca persoanele care au ljuat parte la teste si au facut sport seara si-au dezvoltat musculatura cu circa 3,5%.

Dimineata reprezinta cel mai benefic moment pentru a face exercitii aerobice

Americanii sustin ca in cadrul studiului, persoanele care au lucrat dimineata au reusit sa isi majoreze masa musculara cu 2,7%. Voluntarii au facut sport timp de 10 saptamani intre orele 17-19, iar in urmatorul interval de timp au fost impartiti in doua grupe, in care prima s-a antrenat dimineata, iar cealalta si-a pastrat programul de dupa amiaza.

Pe de alta parte, alti specialisti in medicina sportiva sustin ca dimineata reprezinta cel mai potrivit moment ca sa se faca sport daca vrei sa dormi mai bine. Savantii din cadrul Universitatii Statului Appalachia, SUA, au apelat la un grup de voluntari care au fost pusi sa faca sport de 3 ori pe saptamana, timp de o jumatate de ora, la orele 7 dimineata, la ora 13 si la ora 19.

Expertii au afirmat ca informatiile din cadrul testelor arata faptul ca dimineata este cel mai benefic moment pentru a face exercitii aerobice cu scopul de a spori calitatea somnului.

Acest studiu a fost publicat in revista Vascular Health and Risk Management.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cea mai potrivita ora pentru a face miscare

Lasă un răspuns