Atacul de panica, cum apare si cum se manifesta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: arahnofobie, atac de panica, cauze, senzatie, simptome

Exista persoane care sufera de atacuri de panica, iar manifestarile resimtite la nivel somatic in timpului acestora pot sa fie foarte neplacute, asa incat este posibila senzatia ca vei face un infarct sau ca te vei sufoca.

Care2.com arata ca starea psihologica din timpul atacului de panica poate cauza teama persoanei ca va innebuni.

Atacul de panica simptome

Atacul de panica simptome

Expertii sustin ca senzatiile resimtite atunci sunt totusi foarte reale, asa incat teama este permanenta pentru persoana care experimenteaza atacuri de panica. Potrivit medicilor, atacul de panica poate fi insotit si de tulburari afective sau de tulburari in legatura cu o substanta precum ar fi dorgurile sau medicale: cardiace, respiratorii sau gastrointestinale.

Un atac de panica are nevoie de aparitia a 4 sau mai multe din urmatoarele simptome, care sa se manifeste in mod brusc si sa escaladeze in intensitate.

Printre aceste simptome se numara:

  • palpitatiile,
  • accelerarea ritmului cardiac,
  • transpiratii,
  • senzatia de strangulare sau sufocare,
  • durere sau disconfort precordial,
  • greata,
  • ameteala,
  • dezechilibru.

Interventia unui specialist este necesara in cazul unui atac de panica!

In plus, atacul de panica se mai manifesta si prin aparitia unor simptome precum frica de pierdere a controlului sau de a nu innebuni, frica de moarte, senzatii de amorteala sau de furnicaturi sau frisoane.

Specialistii vorbesc despre atacuri de panica intempestive, care nu au legatura cu un anume eveniment declansator. In aceasta situatie, este dificil de anticipat momentul cand atacul de panica va surveni, iar asta poate duce la o stare de permanenta tensiune.

Medicii sustin ca se poate ajunge la a se evita o gama larga de activitati care constituiau rutina de viata a persoanei. Daca nu este efectuata rapid o interventie a unui specialist, atunci se poate instala un sentiment de neajutorare.

Exista totusi, atacuri de panica care se afla intr-o conexiune cu anumite contexte de viata, de pilda daca cuiva ii este teama de paienjeni, adica sufera de arahnofobiei. In clipa cand persoana observa un paianjen, sansele sunt destul de mari ca atacul de panica sa se instaleze.

De asemenea, putem vorbi si despre aparitia atacurilor de panica in legatura cu anumite situatii de viata. De pilda, uneori cand cineva vorbeste in public se poate intampla ca respectivul sa aiba un atac de panica, dar exista si situatii in care atacul de panica nu este prezent.

Cauzele atacurilor de panica pot fi determinate de situatii percepute de persoana ca fiind traumatizante!

Potrivit Care2.com, pentru cei mai anxiosi, nevoia de a controla evenimentele de viata este una foarte crescuta, iar sentimentul de incapacitate de a controla un anumit context poate cauza o senzatie puternica de teama si disconfort.

De exemplu, framantarile permanente, teama de nebunie sau de moarte si atacurile de panica in sine pot determina in timp o scadere a stimei de sine, sentimentul de neputinta si in cele din urma chiar depresie.

Despre cauzele atacurilor de panica, s-a demonstrat ca acestea pot fi determinate de situatii percepute de persoana ca fiind traumatizante. Expertii sunt de parere ca exista sanse ca evenimentul traumatizant sa fi fost preluat de mecanismele de aparare ale corpului si pastrat in inconstient de unde actioneaza la nivel constient sub forma anxietatii generalizate sau fobiilor.

Prin urmare, un atac de panica poate aparea si in situatii resimtite ca avand incarcatura negativa puternica de catre o anumita persoana.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Atacul de panica, cum apare si cum se manifesta?

Lasă un răspuns