Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 20, 2015

Cat de sanatos si util este gogosarul in dieta ta?

Publicat pe 20 dec. 2015 at 1:03am

Printre legumele toamnei se afla si gogosarul, care este de fapt un soi de ardei gras, foarte des folosit in bucataria din tara noastra. Expertii in nutritie sunt de parere ca este recomandat sa consumam cat mai multi astfel de gogosari, deoarece aceasta leguma prezinta avantajul de a fi foarte carnoasa si zemoasa, avand si multa pulpa.

Gogosarul are mai multi nutrienti decat ardeiul si pune la dispozitie corpului uman cantitati mari de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, betacaroten, vitamina K, fosfor, calciu, tiamina, acid folic, magneziu, cupru. In plus, aceasta leguma reprezinta o sursa foarte buna de fibre, potrivit site-ului Health24.com.

Cat de benefic este sucul de noni

Publicat pe 20 dec. 2015 at 1:01am

Fructul de noni provine dintr-un arbore care creste in Asia, mai precis in Polinezia. Copacul care da aceste fructe se numeste „Morinda citrifoliae„, iar expertii in nutritie spun ca sucul de noni poate sa actioneze cu succes contra afectiunilor cancerigen, artritei, obezitatii sau problemelor digestive.

Beneficii

Recent, studiile realizate la Universitatea din Beijing, China au demonstrat ca aceste fruct pot fi un remediu eficient si in diabet. Portalul Care2.com scrie ca fructul de noni poate intari sistemul imunitar, iar asta ajuta corpul sa-si mentina nivelul de insulina puternic. Cu toate ca, aceste fructe nu pot sa stopeze diabetul, ajuta la evitarea complicatiilor, pe termen lung.