Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 18, 2015

Cum procedam atunci cand avem febra musculara?

Publicat pe 18 dec. 2015 at 1:05am

In clipa cand alergati, mergeti cu bicicleta, schiati sau faceti efort fizic intens dupa o pauza mai indelungata, iata ca apare febra musculara, care reprezinta un fenomen de durere resimtita la cateva ore dupa efort, mai ales in cazul practicarii unui nou program de exercitii.

Febra musculara mai poate aparea si imediat dupa o schimbare a sportului practicat sau dupa majorarea intensitatii antrenamentelor. Persoana care este afectata va simti o sensibilitate musculara, diminuarea fortei si afectarea miscarii membrelor. Durerea de acest tip reprezinta de fapt un raspuns normal la un efort neobisnuit.

In plus, aceasta durere este o parte a procesului de adaptare care determina o mai mare rezistenta si forta…

Ce iti recomanda expertul Jamie Oliver sa bei dimineata?

Publicat pe 18 dec. 2015 at 1:03am

Jamie Oliver este un celebru expert, care a pus bazele a tot felul de retete culinare dupa ce a calatorit in toata lumea, din Asia si pana in America de Sud, de la Antipozi pana in taigaua rusa. El spune ca deseori marile companii care produc sucuri de larg consum adauga zahar, coloranti artificiali si indulcitori in bauturile pe care le scot pe piata, astfel incat acestea nu sunt tocmai sanatoase.

Jamie Oliver este specialistul in nutritie care a pus bazele celei mai sanatoase retete pentru micul dejun.

 

Ingrediente

Din punct de vedere al unei bauturi sanatoase,…

Cum influenteaza asparagina creierul tau?

Publicat pe 18 dec. 2015 at 1:01am

Sanatatea creierului este foarte importanta pentru buna functionare a corpului uman. Substanta denumita asparagina este un aminoacid neesential, insa asta nu inseamna ca este mai putin importanta. Care2.com scrie ca cercetatorii au aflat in urma unor studii ca o anumita mutatie genetica recesiva poate sa afecteze sinteza asparaginei influenteaza negativ dezvoltarea si functionarea normala a creierului.

Geneticienii de la Duke Medicine au realizat un studiu complex despre aceasta substanta, asparagina si efectele sale asupra creierului uman. Totul a debutat cand doua familii diferite din Israel, ambele de origine evreiasca au avut copii cu circumferinta capului mica, cu intarzieri mari de dezvoltare si convulsii.


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

decembrie, 2015
lun mar mie joi vin sâm Dum
« nov.   ian. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031