Un tonifiant foarte bun pentru muschiul cardiac0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, ciuperca, Cordyceps, muschi cardiac, proprietati, tonifiere

Ciuperca denumita Cordyceps care provine din China este una dintre cele mai rare si pretuite ciuperci chinezesti. Aceasta ciuperca a fost folosita in medicina traditionala chinezeasca inca de acum un mileniu de catre terapeutii imperiali. Denumirea sa provine de la cordyceps, care se traduce: „iarna este larva, vara se transforma in planta”.

Aceasta denumire se datoreaza faptului ca intr-o parte a ciclului sau biologic, ciuperca exista sub forma de planta, iar in cealalta, sub forma de insecta sau larva. Conform specialistilor, in perioada verii, dupa maturarea sporilor ciupercii, acestia se imprastie si in cazul in care nimeresc larva unui anumit fluture, o paraziteaza, trecand de la stadiul vegetal la acel animal.

Ciuperca Cordyceps - beneficii

Ciuperca Cordyceps – beneficii

Aceasta larva se ingroapa in pamant unde hiberneaza sub forma de gogoasa, context in care sporii de ciuperca se hranesc cu nutrientii din larva. In cazul in care acestia se termina, cordycepsul este nevoit sa treaca la alimentarea cu radacinile unor plante, rezistand sub pamant la foame, frig si lipsa de oxigen pentru un timp indelungat.

Trebuie sa stiti ca aceasta ciuperca este destul de rara si traieste mai ales in Tibet si in anumite zone muntoase ale Chinei. Ciuperca are multi nutrienti si acid cordycepic, acid glutamic, manitol, proteine, aminoacizi, polizaharide, magneziu, dar si calciu.

Sportivii olimpici ai Chinei folsesc aceasta ciuperca in alimentatia lor!

Din 1993, aceasta ciuperca a fost studiata dupa ce sportivii din lotul national al Chinei au reusit sa obtina 9 recorduri mondiale la alergat, dupa ce au folosit in timpul antrenamentelor produse pe baza de Cordyceps sinensis.

O cercetare recenta realizata la Universitatea Nottingham a evidentiat ca ciuperca mentionata are capacitatea de a diminua tumorile, de a majora activitatea celulelor T, NK si a macrofagelor, ajuta la refacerea ADN-ului si activeaza celulele imunocompetente care lupta contra celulelor canceroase.

Cordyceps este util in tumori maligne ale diverselor organe, suprimand principalului focar al tumorii. Prin administrarea preparatelor cu cordyceps se suporta mai usor chimio si radioterapia.
Cordyceps are efecte protectoare renale si pulmonare!

Trebuie spus ca aceasta ciuperca are efecte antiinflamatoare si antibiotice care se datoreaza unei substante denumita ophiocordin cu o actiune bacteriostatica asupra majoritatii bacteriilor.

Aceasta ciuperca are capacitatea de a regla si tonifica muschiul cardiac, fiind utila in prevenirea si tratamentul infarctului, a ischemiei cardiace si in reglarea tensiunii arteriale. In plus, cordyceps are efecte protectoare renale si pulmonare, fiind utila in:

  • colici renale,
  • poliurii,
  • glomerulonefrite,
  • pielonefrite si cistite,
  • bronsite,
  • pneumonii,
  • astm bronsic,
  • emfizem pulmonar sau
  • TBC.

Ea poate ajuta corpul sa se adapteze din punct de vedere fizic, psihic si imunitar la schimbarile ce apar odata cu instalarea unei afectiuni tumorale. De asemenea, poate sa diminueze nivelul colesterolului, precum si a trigliceridelor si contribuie la eliminarea substantelor toxice din organism, inclusiv a toxinelor intestinale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un tonifiant foarte bun pentru muschiul cardiac

Lasă un răspuns