Substante toxice care iti diminueaza coeficientul de inteligenta0 Comments

Publicat in:
Etichete: IQ, mercur, pericol, sanatate mintala, substante toxice, toluen, vopsea

Oamenii traiesc astazi intr-o lume in care exista multe substante toxice, ascunse in tot felul de lucruri. Expertii au observat ca expunerea la toxine precum mercurul si tot felul de pesticide poate fi daunatoare si corpului, dar si creierului.

Un specialist din cadrul sectiei de neurologie de la Scoala Medicala Harvard din SUA a comparat coeficientul de inteligenta in randul copiilor ale caror mame au fost pe de-o parte expuse la neurotoxine in timpul sarcinii si pe de alta parte, nu au luat contact cu subtantele periculoase.

Chimicale - IQ

Chimicale – IQ

Savantul a constatat o diminuare majora a coeficientului de inteligenta a celor ce au fost expusi la organofosfati, cele mai des utilizate susbtante pesticide din agricultura.

Problema expunerii la chimicale a oamenilor nu este una recenta si legatura cu sanatatea mintala a tot fost reiterata. Cercetari care apartin unor prestigioase scoli de medicina arata faptul ca exista o pandemie a toxinelor, care deterioreaza creierul copiilor inca in stadiul de fat.

Exista toxine in mediul inconjurator, dar si in lucruri precum mobila, vasele sau chiar hainele. Expertii citati de Health24.com sustin ca aceste chimicale diminueaza IQ-ul, dar au legatura si cu probleme medicale precum ADHD sau autismul. De aceea, trebuie sa stiti ca printre substantele care afecteaza creierul se afla si pesticidele.

Toluenul din jucariile copiilor poate distruge capacitatea cerebrala!

De pilda, specialistii americani spun ca coloripirifosul reprezinta numai una dintre toxinele care pot sa influenteze in mod negativ dezvoltarea creierului fetusului. Coloripifosul este de fapt un pesticid folosit ata in cultura alimentara, cat si non alimentara.

O alta substanta toxica este toluenul, o hidrocarbura din seria benzenului, care este utilizat des pentru prepararea colorantilor sau a diferitelor medicamente, dar si a sticlelor de plastic.

Expertii din SUA au observat in cadrul testelor realizate ca toluenul din vopseaua din casa ori in jucariile copiilor nu a fost constientizat ca pericol decat dupa cativa zeci de ani, cand s-a aflat ca poate distruge capacitatea cerebrala.

Trebuie sa stiti ca si manganul se gaseste in otelul inoxidabil si in dozele de suc si poate fi un adevarat pericol pentru creier. O alta substanta, bifenilul policlorurat, este cel care protejeaza casele de incendii si se utilizeaza in mod particular in izolatie si in lichidul de racire pentru motor.

Expertii mai anunta ca si mercurul din termometre si barometre este toxic. El se mai foloseste ca si laxativ sau chair in pestii care traiesc in apele de langa marile fabrici.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Substante toxice care iti diminueaza coeficientul de inteligenta

Lasă un răspuns