Din ce produse vine sarea multa pe care o cunsumam zilnic0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente procesate, corp, creier, dieta, OMS, persoane, produse, sare, studiu, teste

Sarea cosnumata in cantitati mari nu este buna pentru organismul uman. Circa 60% din cantitatea de sare care se consuma zilnic de catre o persoana se afla in produsele de panificatie si in branza.

Aceasta este concluzia unei cercetari care a fost realizata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Conform Health24.com, alimentele care au cel mai mare continut de sare se gasesc mai ales in restaurantele de tip fast-food, asa ca multe persoane nu pot sa controleze cantitatea de sare ingerata zilnic.

Sarea

Sarea

Prin diminuarea consumului de sare in randul populatiei, se va evita majorarea riscului aparitiei unor boli cardiovasculare si le agraveaza pe cele deja diagnosticate, anunta OMS.

Expertii sunt de parere ca un consum mai mare de sare ar trebui luat in serios ca factor de risc pentru numeroase afectiuni cardiovasculare, in conditiile in care, circa 42% dintre decesele consemnate in Europa au fost provocate de astfel de boli in ultima vreme.

Sursa citata mai arata ca sarea consumata in exces afecteaza creierul, dar si inima. Cei care au trecut de o anumita varsta si care au o dieta sarata si fac putine exercitii sufera un declin mental mult mai repede decat cei care sunt mai prudenti!

Intr-o dieta, este necesar sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete si sa stai departe de alimentele prelucrate!

Un alt studiu realizat in Marea Britanie arata faptul ca numai putin peste o lingurita de sare pe zi afecteaza creierul si creste riscul de Alzheimer. Conform Daily Mail, cu toate ca se stia ca sarea face rau inimii, iata ca s-a observat ca acest aliment poate sa deterioreze creierul persoanelor in varsta.

La cercetarea din Anglia au luat parte peste 1300 de persoane care aveau varsta cuprinsa intre 67 si 84 de ani, ele fiind in atentia specialistilor timp de trei ani. Expertii le-au evaluat starea de sanatate mintala si apoi din an in an testele au fost refacute, asa incat specialistii sa vada cum au evoluat lucrurile.

Acestia au anuntat ca s-am observat ca exista multi oameni care aleg dieta bogata in sare si nu fac miscare, in comparatie cu cele care au grija la ceea ce consuma si fac exercitii.

Savantii britanici considera ca descoperirea legaturii dintre sare si sanatatea creierului ar putea ajuta oamenii in varsta sa aiba mai multa grija la ceea ce mananca si astfel sa fie mai sanatosi, odata cu trecerea timpului. Potrivit specialistilor, intr-o dieta, este necesar sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete si sa stai departe de alimentele prelucrate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Din ce produse vine sarea multa pe care o cunsumam zilnic

Lasă un răspuns