Cum apar anumite pofte alimentare si cum pot fi acestea combatute?0 Comments

Publicat in:
Etichete: biscuiti, cafea, consum, dulciuri, legume, minerale, nervos, pofte, pofte alimentare, sexual, solutii

Cercetatorii americani au descoperit ca starea psihica ne influenteaza pofta de anumite alimente. Un studiu realizat la Universitatea din Pennsylvania, SUA, arata faptul ca exista cateva cateva obiceiuri alimentare exacerbate in anumite conditii si care pot avea un impact serios asupra starii de sanatate.

Expertii sustin ca au analizat in cadrul testelor intreprinse dietele a cateva sute de oameni, iar in clipa cand acestia au fost chestionati despre motivul care ii determina sa pofteasca la anumite alimente si cum apare si se manifesta dorinta de a le consuma urgent, au constatat o conexiune evidenta intre pofte si starea de spirit.

Conform specialistilor americani, iata ce ascund poftele alimentare:

Pofte alimentare

Pofte alimentare

Pofta de carne

Cei care au pofta de carne sau de alimente crocante se consuma nervos. In cazul poftei de dulciuri, daca aveti asa ceva destul de des atunci este posibil sa fiti o persoana depresiva, iar in cazul in care ajungi sa tanjesti dupa alimentele cremoase si dulci, precum inghetata, ai putea suferi de anxietate.

Pofta de alimente sarate

De asemenea, pofta de alimente sarate a fost pusa pe seama stresului, iar pofta de biscuiti este specifica celor care se simt singure si frustrate din punct de vedere sexual.

Pofta de fructe

Pe de alta parte, specialistii citati de Health24.com mai sustin ca orice pofta te recomanda drept o persoana care manifesta gelozie. Daca aveti tot timpul pofta de fructe, asta inseamna ca aveti parte de carente de enzime alimentare, vitamine, minerale si fitochimicale.

Expertii in nutritie spun ca fructele crude vor fi consumate numai intre mese, pe stomacul gol, fara sa le asociem cu nicio alta categorie de alimente: legume, leguminoase, carne, lapte, oua, grasimi, cereale.

Asa trebuie sa procedati deoarece fructele se preteaza cel mai bine pentru inlocuirea alimentelor junk-food care de obicei se rontaie intre mese: chips, snacks, pop-corn, dulciuri sau sticks.

In cazul in care nu doriti sa ajungeti in situatia de a manca in mod excesiv, trebuie sa adoptati o dieta cat mai echilibrata!

Pofta de cafea

Daca aveti destul de des pofta de cafea, inseamna ca suferiti de o lipsa de sulf si fier.

Health24.com scrie ca printre sursele de sulf se afla carnea, pestele, ouale, lactatele, varza, broccoli, conopida, cerealele integrale, germenii proaspeti de grau, lintea, nautul, ceapa, usturoiul. Fierul se gaseste in special in organe de animale, carne, oua, ciuperci, patrunjel frunze, boia de ardei, cacao-ciocolata neagra.

Daca nu doriti sa ajungeti in situatia de a manca in mod excesiv, trebuie sa adoptati o dieta cat mai echilibrata, formata din alimente naturale, integrale. Este bine sa asociati in mod corect alimentele si sa respectati orarul de masa si a celor trei mese principale zilnice.

Trebuie sa serviti micul dejun intotdeauna, stiind ca acesta este esential pentru prevenirea poftelor si a foamei exaggerate. In felul acesta previi obezitatea. Este indicat sa consumati cel putin 5 portii de legume si cateva fructe crude in fiecare zi, eliminand preparatele junk-food.

Este bine sa va orientati spre aimente naturale, integrale, cu incarcatura glicemica scazuta, ca sa puteti evita oscilatiile mari ale glicemiei. Incercati sa faceti sport, sa alergati, sa faceti inot sau gradinarit, zilnic, cel putin o jumatate de ora, pentru combaterea sedentarismului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum apar anumite pofte alimentare si cum pot fi acestea combatute?

Lasă un răspuns