Top plante pentru energie in timpul iernii0 Comments

Publicat in:
Etichete: iarna, levantica, memorie, musetel, pin, salvie, sezon rece, specialisti, tonic

In timpul iernii, corpul uman are nevoie de energie pentru a putea sa faca fata frigului patrunzator si vremii nefavorabile. Racim mult mai usor, suferim de gripa si avem tot felul de probleme medicale, pe care in timpul sezonului cald nu le avem.

Exista cateva plante, care te ajuta sa faci fata iarna si iti mentin la cote inalte energia. Iata care sunt acestea…

Plante energie iarna

Plante energie iarna

Pinul

Pinul se utilizeaza sub forma de ulei, atat in aromoterapie, cat si in masaj. Daca sunteti stresati, trebuie sa stiti ca o frectie cu ulei de pin are puternice efecte antistres si iti va reda energia. Se foloseste in special in sezonul rece, inainte de culcare.

Ceaiul verde

Si ceaiul verde este foarte indicat pentru consum in perioada rece. Acest tip de ceai este foarte bogat in vitamine, minerale, ajuta la eliminarea toxinelor si slabeste. El te va tine in „priza” toata ziua, alunga oboseala si are efecte benefice pentru tot corpul.

Levantica

Levantica este si ea o planta utila deoarece este folosita ca si planta aromatica, sub forma de ulei.

Expertii in aromoterapie sunt de parere ca o picatura de ulei de levantica in apa fierbinte din cada, te va relaxa, calma si iti va reda pofta de viata. Un miros placut de levantica in casa va avea un efect benefic asupra tuturor membrilor familiei.

Salvia si musetelul

Salvia este buna pentru consum in perioada iernii, deoarece stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare

Si musetelul te poate ajuta destul de mult atunci cand esti complet lipsit de energie si de chef de viata, apeleaza cu incredere la mustetel. Acesta nu numai ca este doar un bun dezinfectant intern, ci combate si depresia si este un bun tonic. Este bine sa consumati cel putin 2 cesti de ceai pe zi, timp de 2 saptamani.

Specialistii recomanda pentru a fi consumata pe perioada iernii salvia, aceasta fiind o planta care stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare si relaxeaza sistemul nervos.

Care2.com scrie ca in acest interval, mai rece, poti utiliza planta in ceaiuri, ca infuzie, dar si in diverse preparate, ca si condiment.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top plante pentru energie in timpul iernii

Lasă un răspuns