Masti pentru ten recomandate in sezonul rece0 Comments

Publicat in:
Etichete: amidon, epiderma, femei, masca, mixer, piele, sezon rece

Pastrarea frumusetii chipului unei femei in perioada sezonului rece reprezinta o adevarata lupta, deoarece timpul friguros este destul de potrivnic tenului. Iarna, epiderma de pe chipul unei femei se deshidrateaza mai usor, devenind subtire, fragila si mai putin elastica.

Care2.com scrie ca dermatologii recomanda sa se acorde tenului o atentie mai mare in acest interval de timp deoarece factorii poluanti din atmosfera, precum si pierderea excesiva a apei din straturile pielii reprezinta principalii factori care cauzeaza deshidratarea pentru tenul vostru.

Masca faciala pentru iarna

Masca faciala pentru iarna

Specialistii sustin ca deshidratarea tenului se manifesta mai ales la femeile blonde sau roscate si pentru a preveni aceasta problema folositi produse de ingrijire si curatare delicate.

Conform acestora, cremele pentru tenul deshidratat trebuie sa contina lapte, miere sau galbenus de ou, pentru a-i oferi pielii elasticitate! Alaturi de cremele hidratante, va este recomandat sa utilizati masti care sa aiba la baza cateva fructe precum cea cu mar, iaurt si amidon. Trebuie sa stiti ca a astfel de masca, confera elasticitate pielii si ajuta la inchiderea porilor.

Masca de acest gen se va aplica pe fata, gat si decolteu, iar ingredientele pentru realizarea acestei masti sunt un mar, iaurt, miere si putin praf de amidon alimentar.

Mod de preparare al mastii faciale pe baza de mere si rodii

Va trebui sa dati un mar pe razatoare si sa amestecati fructul rezultat cu trei lingurite de iaurt si sa adaugati o lingura de miere si un varf de lingura de amidon. Este recomandat sa amestecati aceste ingrediente si sa obtineti un amestec omogen, care se aplica pe fata, gat si decolteu. Dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calduta.

Fructele precum merele sunt foarte utile pentru ten, deoarece vitamina C pe care o contin ajuta la producerea colagenului, la vindecarea rapida a diferitelor leziuni si este eficienta impotriva factorilor poluanti si a toxinelor. Aceasta masca este benefica si pentru tratarea cuperozei.

O alta masca care este recomandata pentru intretinerea tenului tau este cea care are la baza rodiile. Potrivit Care2.com, semintele de rodie au in compozitie compusi de regenerare, dar si antioxidanti si vitamina C.

Poti sa incerci o masca de exfoliere cu rodii facuta chiar de tine, care va indeparta celulele moarte de pe chip si va propulsa procesul de regenerare celulara a epidermei faciale, pentru a arata mult mult mai tanara!

Argila, buna pentru tenul acneic

Daca vrei sa iti faci o masca cu argila, trebuie sa pui intr-un bol doua linguri de seminte de rodie si 130 de grame de faina de ovaz. Va trebui sa amesteci cat se poate de bine folosind chiar mixerul. Trebuie sa mai adaugi doua linguri de miere, care este un antiseptic excepional, dar si doua linguri de lapte batut. Este bine sa le aplici apoi pe fata si sa lasi masca sa actioneze cate minute apoi spala-te pe fata.

Expertii sunt de parere ca aceasta masca este eficienta in indepartarea a celulelor moarte, dar si a pielii dure, din acest motiv poti sa o folosesti si la coate, daca ai piele intarita in zona.

Care2.com scrie ca femeile care au dificultati din cauza tenului sunt sfatuite sa foloseasca mastile cu argila, pentru ca acestea catifeleaza tenul. Totusi, o astfel de masca trebuie folosita cel mult o data pe saptamana, altfel poate cauza asprirea fetei.

Trebuie sa stiti ca argila poate diminua nivelul de sebum, oferind pielii un aspect mat, si in plus, aceasta regenereaza tenul. Masca pe baza de argila purifica tenul si-l tonifica, dar are si proprietati astringente si revitalizante.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Masti pentru ten recomandate in sezonul rece

Lasă un răspuns