Cum combatem meteosensibilitatea?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dureri, masaj, meteosensibilitate, schimbare de vreme, schimbare vreme, tonus psihic, ulei de masline

Unele persoane sunt foarte sensibile la schimbarile burste de temperatura, iar alternantele de la rece la cald in doar cateva zile nu le fac bine deloc. Odata cu racirea vremii si a aparitiei umezelii si a cerului innorat, lumina care se diminueaza treptat in fiecare zi, toate acestea pot afecta, mai ales persoanele care petrec foarte mult timp in casa.

Dureri schimbare vreme

Dureri schimbare vreme

Specialistii va recomanda cel putin 30 de minute de plimbare zilnic, in aer liber, indiferent de anotimp si de starea vremii. Numai asa veti putea sa tineti sub control dispozitia sufleteasca care poate influenta starea generala a organismului!

Este bine sa stiti ca peste aceste stari destul de neplacute se poate trece, in primul rand cu foarte multa vointa si constientizarea faptului ca vinovate sunt doar schimbarile din atmosfera, dar ajutat si de plantele calmante. Flora din tara noastra ne ofera din belsug, trebuie insa sa le cunoastem, sa stim care sunt si cam sa le folosim cat mai eficient cu putinta!

Sunatoarea

De pilda, sunatoarea care este consumata sub forma de ceai are ca efect un tonus psihic pozitiv, vioiciune si optimism. Se recomanda, sub forma de tinctura, infuzie sau pulbere, persoanelor care sufera din cauza vremii mohorate.

Agerpres scrie ca tinctura de sunatoare poate fi preparata si acasa, vara, din flori de sunatoare proaspat culese, si iarna din pulbere de flori uscate si maruntite si macinate in rasnita de cafea.

In acest sens, va trebui sa consumati cate o lingurita de tinctura de patru ori pe zi in cure de cate sase saptamani, dupa care se face o pauza de doua saptamani.

Trebuie sa stiti ca pulberea de sunatoare poate fi amestecata, in parti egale, cu pulberea de busuioc din care se ia cate un varf de lingurita, de patru ori pe zi, pentru un interval de circa 2 luni dupa care urmeaza o pauza de zece zile.

Este bine sa stiti ca aceasta pulbere, dupa zece zile isi pierde calitatile terapeutice, indifferent ca e de sunatoare sau busuioc. Pulberea se pastreaza la rece, cel mai indicat in frigider, in borcane mici, bine infiletate.

In cazul in care va doriti o infuzie cu efect calmant, este indicat sa amestecati anumite parti egale de sunatoare si talpa gastii. Potrivit specialistilor, ceaiul preparat din acest amestec se bea o cana, seara, inainte de culcare.

Durerile de oase de la schimbarea de vreme pot sa fie tratate cu masajul local cu ulei de masline!

Si durerile de oase pe care foarte multe persoane le simt puternic de la schimbarea de vreme pot sa fie tratate cu masajul local cu ulei de masline, anume preparat.

Puteti folosi, de asemenea, si foi de varza pentru un astfel de tratament. Ea se poate aplica pe locul dureros in mai multe straturi, dupa ce se trece cu sucitorul peste fiecare foaie. Masajul cu ulei de masline are darul de a calma si incalzi locul afectat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum combatem meteosensibilitatea?

Lasă un răspuns