Diete: De ce ar trebui sa evite carnea barbatii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni cancerigene, barbati, carne rosie, colesterol, diete, mancare, nutritie, sanatate, zilnic

Este foarte important ce fel de alimente mancam zilnic. Unele ne ofera multa energie, altele insa ne pot crea multe probleme in viitor! Majoritatea barbatilor sunt pur si simplu indragostiti de carne si de produsele din carne, astfel incat consumul acestora devine ceva obisnuit, aproape zilnic.

Totusi, un studiu realizat in SUA arata faptul ca motivele pentru care majoritatea barbatilor nu au o dieta sanatoasa sunt destul de superficiale. Potrivit BBC, expertii in nutritie sunt de parere ca barbatii mananca carne deoarece considera acest aliment este de tip masculin si au obiceiul de a asocia carnea rosie cu forta si cu muschii.

Carnea pentru barbati

Carnea pentru barbati

Pe de alta parte, multi barbati considera ca preparatele din legume sunt mult prea feminine si ca acestea nu sunt pentru barbatii adevarati. Desi aceasta nu este o problema, savantii din cadrul Universitatii din Pennsylvania, SUA, au anuntat ca in cadrul cercetarilor intreprinse recent s-a constata ca acest tip de mentalitate este de vina pentru alimentatia nesanatoasa a barbatilor.

Nutritionistii vorbesc despre faptul ca un consum frecvent de carne rosie este asociat cu un risc major de afectiuni cardiovasculare, astfel de boli insemnand de fapt una dintre principalele probleme de sanatate ale barbatilor.

Trebuie spus ca expertii atrag atentia asupra faptului ca aceasta carne contine multe grasimi saturate, atat de nocive pentru inima si pentru vasele de sange.

In cazul in care consumati destul de des carne rosie, aveti toate sansele sa fiti predispusi la afectiuni cancerigene, precum: de rect, hepatic si de colon!

Aceste grasimi nu sunt bune pentru organism deoarece au capacitatea de a favoriza majorarea nivelului de colesterol „rau” si hipertensiunea arteriala si a aterosclerozei.

Studiul citat mai arata faptul ca o cantitate de circa 100 g de carne rosie consumata zilnic poate majora cu 19% riscul de a face diabet zaharat de tip 2.

Daca va plac mezelurile si le consumati aproape in fiecare zi, este bine de stiut ca acest risc ajunge chiar pana la 51%, sunt de parere specialistii. De aceea, daca obisnuiti sa consumati destul de des carne rosie, aveti toate sansele sa fiti predispusi la afectiuni cancerigene, precum: de rect, hepatic si de colon.

Cercetarea mentionata a concluzionat ca un consum de carne rosie este bine sa fie limitat la 150-200 g, o data sau de doua ori pe saptamana ori poate chiar mai rar. Anual, peste cateva milioane de oameni sunt diagnosticati cu diferite tipuri de cancer favorizat de consumul de carne si peste 600.000 de decese sunt cauzate de cancerul de colon, avertizeaza specialistii nutritionisti americani.

Carnea poate sa consume energie vitala in procesul digestiei, in loc sa o genereze. Asta se intampla deoarece proteina animala reprezinta un lant de aminoacizi, care este necesar sa fie descompus in elemente constitutive, pentru ca corpul sa o poata folosi, iar asta inseamna ca supui corpul unor eforturi energetice uriase.

BBC mai arata ca acest produs alimentar, carnea contine adrenalina in mari cantitati care epuizeaza glandele suprarenale umane si poate cauza hipertensiune. In plus, adrenalina poate sa cauzeze aparitia unor sentimente de furie si agresivitate celui care consuma carne.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Diete: De ce ar trebui sa evite carnea barbatii?

Lasă un răspuns