De ce sunt femeile mai friguroase0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, corp, femei, friguroase, organism, piele, studii, temperatura

Mai multe studii realizate in Marea Britanie au aratat ca termostatul biologic are niveluri diferite. De pilda, multe persoane simt senzatia de rece la grade diferite, functie de sex, metabolism, alimentatie, precum si de numarul de ore de somn. Oamenii nu sunt conceputi sa traiasca in frig. Conform opiniei lui Mike Tipton, profesor de fiziologie umana la Universitatea Portsmouth, omul este un „animal tropical”.

Femei friguroase

Femei friguroase

Singurul mod de a ne pastra caldura a fost acela de a ne modifica comportamentul – am invatat sa purtam haine, sa construim adaposturi, sa facem foc„, spune Tipton. Expertul mai spune ca, desi ne este cald si frig pe parcursul unei zile, temperatura de baza a corpului este situata la 37°C, iar pastrarea acesteia este vitala supravietuirii!

De pilda, o diminuare de circa 2 grade poate cauza hipotermie, iar o crestere de 12 grade provoaca moartea. Potrivit unor studii, extremitatile corpului uman sunt cele care dicteaza cat de cald sau rece ne este. Astfel, daca mainile sunt reci inseamna ca ne este frig. Pe de alta parte, cei mai multi dintre senzorii nostri biologici sunt localizati in piele si avem de 4 ori mai multi senzori pentru rece decat pentru cald.

Expertii sunt de parere ca reprezentantele sexului frumos sunt mai friguroase decat barbatii, deoarece acestea au un sistem de a pastra caldura interna mult mai dezvoltat comparativ cu barbatii.

Mark Newton, cercetator la Universitatea Portsmouth a afirmat ca femeile au stratul de grasime uniform pe intreg corpul, iar acest lucru le ajuta ca sangele lor sa circule catre toate organele interne.

S-a observat ca reprezentantele sexului frumos au mereu senzatia de frig la maini si la picioare, deoarece sangele ajunge greu in aceste zone si astfel apare senzatia de frig.

Daca vrei sa iti fie mai cald, se recomanda ca pe perioada noptii sa porti pijamale si sosete de noapte, care trebuie sa fie mai groase!

Si somnul poate influenta temperatura pe care corpul uman o resimte, spun expertii. De exemplu, cei care sunt foarte obositi sunt mult mai sensibili la schimbarile de temperatura. Pe de alta parte, temperatura corpului scade destul de mult pe perioada noptii, iar aceasta scadere este mult mai drastica la femei.

Persoanele mai active au o temperatura a corpului mult mai ridicata, pentru ca miscarea ajuta sangele sa ajunga in toate extremitatile corpului. O cercetare care a fost realizata in 2014 la Universitatea Yale din SUA arata faptul ca nivelul de temperatura pe care il percepem este influentat de felul in care ne simtim atunci, astfel ca persoanele singure simt mai mult frigul.

Daca vrei sa iti fie mai cald, se recomanda ca pe perioada noptii sa porti pijamale si sosete de noapte, care trebuie sa fie mai groase. De asemenea, iarna este bine sa mancati cat mai regulat, iar alimentele sa contina cat mai multi carbohidrati.

Este bine sa se consume cat mai multa carne, produse vegetale, cartofi. Supele sunt foarte bune pentru incalzirea corpului, mai ales in sezonul rece. Mai mult, in aceasta perioada, micul dejun trebuie sa fie compus din preparate calde, iar in camera, temperatura trebuie sa fie cuprinsa intre 21 si 24 de grade Celsius.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce sunt femeile mai friguroase

Lasă un răspuns