Cum scapam de cerumenul din urechi in mod cat mai natural?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bumbac, canalul urechii, ceara, cerumen, medici, operatiune, solutie salina, ulei de masline, urechi

Uneori, ceara din urechi ne poate face probleme. Expertii sustin ca o buna igiena corporala cuprinde si curatarea urechilor de cerumen. Acesta reprezinta o substanta naturala ce protejeaza urechea interna si timpanul de bacterii si alte corpuri straine.

Daca doriti sa scapati destul de rapid de ceara din urechi, fara sa aveti parte de multe neplaceri, atunci cand s-a acumulat in exces sau simtiti ca vi s-a diminuat auzul, este bine sa faceti apel la o metoda sigura, care nu doare si nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Iata cateva solutii pentru curatarea urechilor:

Curatarea urechilor

Curatarea urechilor

Solutia salina

Poti folosi in acest sens o solutie salina. In acest scop, trebuie sa amesteci o lingura de sare intr-un pahar cu apa calda si las-o sa se dizolve. Incearca sa imbibi intr-un tamapon de bumbac cateva picaturi de ureche si lasa solutia sa spele canalul urechii. Poti utiliza aceasta operatiune ori de cate ori este necesar.

Uleiul pentru bebelusi

Se poate folosi in acest scop si uleiul destinat bebelusilor. Este recomandat sa utilizezi circa 3 picaturi din acest ulei mineral ca sa inmoi ceara din ureche simplu si rapid. Trebuie ca in acest sesn sa blochezi deschiderea urechii cu o discheta uscata din bumbac si sa o indepartezi dupa cateva minute.

Ceara din urechi este un mod natural prin care corpul uman ne protejeaza canalul urechii, care este foarte sensibil!

Uleiul de masline

Pentru indepartarea cerumenului din urechi se poate utiliza si uleiul de masline. Pentru asta, va trebui sa incalzesti putin ulei de masline si sa il folosesti pentru a curata cerumenul din urechi si alte impuritati. Uleiul de masline curata urechea si o protejeaza de infectii deoarece are proprietati antibacteriene.

Picaturile de urechi

Si picaturile de urechi sunt foarte utile in aceasta directie, recomandate de medicul specialist. Ele au rolul de a inmuia ceara intarita si pot fi cumparate de la farmacie.

Aceste picaturi contin peroxid de carmabida si peroxid de hidrogen. De asemenea, picaturile pe baza de tiosulfat de sodiu sunt recomandate. Specialistii sustin ca toate aceste solutii, introduse in ureche, au menirea de a inmuia ceara.

Este indicat sa aplicati cateva picaturi in ureche si lasati-le sa actioneze nu mai mult de 10 minute. Expertii sustin ca ceara inmuiata va iesi de la sine dimineata. Puteti folosi, de asemenea, betisoare de urechi, pentru o curatare perfecta a urechii.

Ceara din urechi este un mod natural prin care corpul uman ne protejeaza canalul urechii, care este foarte sensibil. Trebuie sa stiti ca este foarte important ca niciodata sa nu introduceti obiecte ascutite adanc in ureche, mai ales ca va puteti rani.

In cazul in care aveti ceara intarita, este indicat sa apelati la ajutorul unui medic ORL, care va poate ajuta in acest sens.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum scapam de cerumenul din urechi in mod cat mai natural?

Lasă un răspuns