Spasmele gastrice va fac probleme? Iata o solutie0 Comments

Publicat in:
Etichete: america de sud, bacterii, ceai, spasme gastrice, suc, tract digestiv, Tratament, zebrina

Planta denumita zebrina sau „Zebrina Pendula” este una din plantele ale carei calitati tamaduitoare sunt benefice pentru corpul uman. Putini dintre cei care o cumpara stiu ca aceasta este si benefica sanatatii. In Imperiul Aztec din America de Sud, locuitorii foloseau aceasta planta mai ales pentru tratarea afectiunilor tractului digestiv.

Spasme gastrice

Spasme gastrice

Expertii in fitoetarapie sustin ca aceasta planta contine fier, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc, crom si seleniu, vitamina C si o multime de substante active.

Zebrina are capacitatea de a calma spasmele gastrice si afectiunile stomacale. In Mexic, de pilda, se foloseste un amestec care se prepara din boabe de porumb, fasole, mazare si linte. Pentru asta va trebui sa luati cate o lingura din fiecare tip de faina si sa amestecati.

Reteta

Este necesar sa turnati circa 14 pahare cu apa, iar apoi se fierbe la foc mic, timp de trei ore. Se mai adauga o lingurita cu sare, trei linguri cu frunzulite de zebrina tocata si se infuzeaza 15-20 de minute. Dupa strecurare se consuma cate o lingura inainte de masa.

Potrivit specialistilor citati de Health24.com, in urma unor teste s-a observat ca zebrina are o actiune covarsitoare asupra bacteriilor Helicobacter pylori. In timpul cercetarilor, bacteriile nu s-au mai inmultit, iar apoi au disparut total. Se poate pregati o infuzie din 10 g de planta proaspata sau uscata si 500 ml apa fierbinte si se lasa in termos pana dimineata. Va trebui sa consumati cate 60 de ml, de patru-cinci ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

In cazul in care sunteti suferind de diabet, este indicat sa beti cate un pahar cu suc de zebrina diluat cu apa in proportii egale sau ceai!

In cazul in care suferiti de pancreatita, va trebui sa consumati cate una-doua lingurite cu tinctura de zebrina diluata in 100 ml apa, de trei ori pe zi.

Pentru cei care evita preparatele pe baza de alcool se face un decoct dintr-o lingura cu planta amestecata cu o lingura cu pelin si 250 ml de apa clocotita. Acest amestec se va lasa sa fiarba cam atru minute, apoi se infuzeaza 45 de minute. Va trebui sa consumati in jur de una pana la trei linguri cu un sfert de ora inainte de a servi masa.

Sursa citata mai scrie ca in America de Sud, bolile intestinale se trateaza in mod traditional cu o dieta speciala. De exemplu, dimineata se va consuma o jumatate de pahar cu ceai cald de planta.

Peste zi se mananca un kilogram si jumatate de cartofi, impartiti in sase portii, fara sare si ulei. Pe fiecare cartof se pune cate o frunza proaspata de zebrina. Se beau si trei litri de apa zilnic, iar seara se consuma ceaiul ramas. Daca suferiti de constipatie, va trebui sa consumati un varf de cutit cu pulbere din frunze uscate, inainte de masa.

In cazul in care sunteti suferind de diabet, este indicat sa beti cate un pahar cu suc de zebrina diluat cu apa in proportii egale sau ceai, de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Daca diabetul se asociaza cu afectiuni de ficat si colecist, se combina cate o lingura cu zebrina, matase de porumb, sunatoare, flori de siminoc si frunze de afin.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Spasmele gastrice va fac probleme? Iata o solutie

Lasă un răspuns