De ce trebuie sa eviti tocurile inalte0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, femei, incaltaminte, muschi, pantofi, picioare, pulpa, simptome, talpa, tocuri inalte

Femeile din toata lumea sunt atrase de purtatul pantofilor cu toc, deoarece acestia sunt eleganti si le fac sa se simta frumoase si apreciate de cei din jurul lor. Totusi, medicii spun ca in talpa piciorului exista sute de mii de terminatii nervoase si 28 de oase, 13.5% din totalul oaselor din intreg corpul uman.

In medie, un om efectueaza circa 10.000 de pasi, iar daca persoana mai poarta si tocuri, va puteti imagina la ce fel de socuri va puteti expune picioarele. Mai mult, 9 din 10 din reprezentantele sexului frumos care poarta tocuri sufera de dureri crunte de picioare, varice si picioare obosite.

Pantofi cu toc inalt

Pantofi cu toc inalt

In clipa cand se incalta o astfel de pereche de pantof cu tocuri, expertii sunt de parere ca un stres puternic se impune asupra talpii, o pozitie incorecta a picioarelor, dar si a sirei spinarii. S-a observat ca pantofii cu toc pot sa afecteze coloana vertebrala, deoarece tocurile inalte schimba centrul de greutate, iar laba piciorului are cel mai mult de suferit.

In plus, in acest fel se poate exercita o presiune foarte mare asupra coloanei vertebrale, mai ales cand se petrece marea majoritate a timpului in picioare.

Cand porti tocuri mici, piciorul sta foarte bine asezat in pantof!

De asemenea, tocurile de tip stiletto pot sa favorizeze aparitia osteoartritei la genunchi. Expertii spun ca acel cartilagiu care acopera genunchiul se degradeaza mult mai usor in clipa cand sunt purtate frecvent tocuri stiletto. Acest aspect a fost demonstrat de o echipa de savanti de la Universitatea Harvard din SUA.

Alte cercetari arata faptul ca alergarile pe tocuri afecteaza grav genunchii, chiar si cele de durata scurta! Tocurile de maximum 5 centimetri sunt sanatoase, sustin specialistii. Cand porti tocuri mici, piciorul sta foarte bine asezat in pantof, iar presiunea asupra muschilor pulpei este cu mult mai mica.

Durere asupra degetelor si pernitelor

In plus, la o astfel de pereche de pantofi cu toc inalt, senzatia de durere pe care o resimti asupra degetelor si a pernitelor de pe talpa apare din cauza frictiunii talpilor atunci cand se merge pe tocuri. Expertii sunt de parere ca acesti pantofi sunt incomozi deoarece talpa aluneca in fata, iar degetele se strang, se incordeaza pentru a evita alunecarea talpii.

Este recomandat sa purtati tocuri inalte doar la ocazii speciale, in niciun caz la serviciu sau in activitatile de zi cu zi.

Trebuie sa fiti selective cu pantofii pe care ii purtati, prevenind astfel problemele de mai tarziu. Tocurile inalte vor afecta, in timp, anumite parti ale corpului, putand cauza complicatii care vor provoca dureri si vor necesita tratament indelungat.

Pantofii cu toc inalt si coloana vertebrala

Trebuie sa stiti ca la un om, curba normala in forma de S a spatelui atenueaza socurile, reducand astfel stresul asupra vertebrelor.

Tocurile inalte cauzeaza aplatizarea coloanei vertebrale lombare si o deplasare posterioara a coloanei cervicale si toracice. Pantofii cu toc inalt determina o pozitie a corpului spre fata, iar raspunsul corpului la acest lucru este micsorarea curbei coloanei lombare pentru a mentine o postura corecta. Alinierea incorecta poate duce la uzarea muschilor si la dureri de spate, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce trebuie sa eviti tocurile inalte

Lasă un răspuns