Cum procedezi daca mai vrei sa pui cateva kilograme in plus pe tine?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, calorii, dieta, grasimi, ingrasare, kilograme, mese, nutritiv

Desi multe persoane isi doresc sa mai slabeasca si apeleaza la diverse diete pentru a mai pierde din greutatea corporala, exista oameni care si-ar dori sa aiba cateva kilograme in plus.

Pentru acestia, lucrurile nu sunt chiar asa de simple, daca isi doresc sa pua cateva kilograme pe corpul lor. Nutritionistii recomanda ca, daca va aflati intr-o astfel de situatie sa nu cumva sa faceti eroarea sa mancati cat mai multa mancare de la fast food, sa va imbuibati cu grasimi si dulciuri, deoarece asa iti pacalesti metabolismul si iti vei sacrifica sanatatea.

Ingrasare sanatoasa

Ingrasare sanatoasa

Pentru a te ingrasa sanatos este necesar sa respecti cateva reguli.

Specialistii in nutritie sunt de parere ca trebuie sa te cantaresti in mod periodic pentru a observa care iti este evolutia. De pilda, expertii sustin ca in mod normal, ar trebui sa adaugi o jumatate de kilogram pe saptamana si maximum trei kilograme pe luna. Totusi, ca sa ajungi intr-o astfel de situatie ar trebui sa consumi circa 500 de calorii mai multe fata de alimentele pe care le mananci zilnic, in mod obisnuit.

Alimente pentru ingrasare sanatoasa

Printre alimentele care trebuie sa faca parte din dieta ta: cereale, fructe, legume, produse lactate, carne si oua.

In cazul in care vei ajunge sa iti doresti, in ciuda acestor calorii in plus, sa te mai ingrasi, dar nu poti, atunci ar trebui sa adaugi la regimul tau inca 250 de calorii.

Pentru a-ti intari masa musculara, este bine sa practici sporturi de tip cardio, sa alergi, sa mergi cu bicicleta sau sa inoti, sporturi care te vor ajuta si sa iti mentii aparatul cardiovascular sanatos.

Printre alimentele care trebuie sa faca parte din dieta ta este necesar sa se afle cereale, fructe, legume, produse lactate, carne si oua. Meniul tau zilnic va trebui sa fie unul complex, cu alimente din toate grupele alimentare. Este bine sa mananci cat mai multe alimente nutritive care sa posede multe calorii.

Dintre acestea, cele mai recomandate pentru un consum zilnic sunt musli, fructe uscate, alune, unt de arahide, iaurturi, paine, somon, oua, seminte, branza, lapte si carbohidrati. Printre alimentele care au multi carbohidrati se afla cartofii, mazarea, cerealele si painea din faina integrala.

Este bine sa nu bei prea multa apa in timpul mesei si sa eviti salatele. De asemenea, tine cont si de faptul ca trebuie sa maresti portiile de mancare in mod treptat si sa eviti cafeaua sau mancarurile dulci, care au tendinta sa reduca apetitul si sa ajute la depozitarea grasimilor rele.

Pentru a obtine cateva kilograme sanatoase in plus, este bine sa mananci in prima parte a zilei un amestec de doua banane, portocale, fulgi de ovaz si iaurt sau lapte. Bananele contin minerale, carbohidrati si vitamine, asa ca nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta.

Daca vrei sa te ingrasi cat mai sanatos, ia 2 linguri de arahide, care contin circa 188 de calorii in fiecare zi. Pune pe lista sa cumperi o cutie de unt de arahide nerafinat, organic pentru ca este facut din arahide prajite, iar procesul de prajire mareste puterea antioxidantilor. Si pastele fainoase sunt foarte utile deoarece au multe calorii si carbohidrati, iar partea si mai buna este ca exista atat de multe retete cu paste incat ai putea sa mananci in fiecare zi cate ceva deosebit.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum procedezi daca mai vrei sa pui cateva kilograme in plus pe tine?

Lasă un răspuns