Aparitia si manifestarea hemoragiilor. Ce trebuie sa cunoasteti0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, hemoragie, interna, lesin, organe, sange, simptome, trauma, vase

Exista momente cand ne taiem la mana dintr-o greseala sau ne accidentam, ne zgariem in timpul unei excursii, iar rana incepe sa sangereze. Sangele transporta substantele nutritive catre tesuturi si are un rol deosebit de important in ceea ce priveste imunitatea corpului uman.

Hemoragia

Hemoragia

Trebuie spus ca in cazul unui accident de genul acesta, o taietura minora nu cauzeaza pierderi mari de sange, dar daca aceasta rana implica o artera majora, viata ti-ar putea fi pusa in pericol. Potrivit specialistilor, cateva vase de sange din organism pot cauza hemoragii mortale, in cazul in care acestea au fost sectionate.

Tipuri de hemoragii

Hemoragia mica

Hemoragiile sunt de mai multe feluri in functie de cantitatea de sange pierdut. Hemoragiile mici sunt cele care se intalnesc atunci cand se pierde sub 15% din totalul sangelui din organism.

Daca comparam acest tip de hemoragie cu donatia de sange, trebuie spus ca recoltarea este reprezentata de un procent de 8 sau 10% din totalul sangelui existent in organism. Deseori, acest tip de hemoragie nu prezinta simptome, dar exista si persoane care se vor simti slabite, aproape de lesin.

Hemoragia medie

O hemoragie medie apare in clipa cand pierdem intre 15 și 30% din sange si este insotita de un ritm accelerat al batailor inimii, accelerare ce are rolul de a purta cat mai rapid oxigenul spre tesuturi. Cei care au parte de asa ceva se vor simti slabiti, palizi, iar temperatura corpului se va afla intr-o continuua coborare.

Hemoragia interna

In cazul unui accident mai grav si a unei hemoragii mai puternice, se petrece pierderea a circa o treime din cantitatea de sange. In aceasta situatie, bataile inimii se accelereaza, are loc contractia vaselor mici de sange si scaderea tensiunii arteriale. Acest stadiu necesita o transfuzie de sange.

Exista insa si hemoragii mortale, care se manifesta atunci cand apare pierderea a peste 40% din volumul total de sange.

In aceasta situatie este nevoie de resuscitarea persoanei, mai ales ca inima sa nu mai este capabila sa mentina circulatia si presiunea sangelui, iar organele incep sa cedeze, producand coma, ceea ce poate conduce la moartea pacientului.

Mai periculoasa este hemoragia interna, care priveste un vas de sange din interiorul organismului si care se poate exterioriza sau nu printr-un orificiu al corpului.

Aceasta hemoragie interna va poate pune viata in pericol prin pierderea de sange. Mai ales prin faptul ca nu se exteriorizeaza si nu este evidenta reprezinta un risc suplimentar. Daca suferiti vreun accident, hemoragia interna poate sa nu se manifeste imediat si este cazul sa va alarmati imediat.

Printre simptomele acestui tip de hemoragie se afla prezenta unei sangerari de la nivelul urechilor, nasului, rectului sau vaginului, eliminarea sangelui pe gura prin voma sau tuse, aparitia de vanatai la nivelul gatului, pieptului sau abdomenului, rani ce penetreaza pieptul sau abdomenul, o sensibilitate abdominala, spasme al musculaturii abdominale sau fracturi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Aparitia si manifestarea hemoragiilor. Ce trebuie sa cunoasteti

Lasă un răspuns