Efectele negative ale antibioticelor luate in exces0 Comments

Publicat in:
Etichete: antibiotice, efecte, pastile, teste

Potrivit unor studii recente care au fost realizate in SUA, antibioticele luate in exces, contribuie la cresterea ratei obezitatii la nivel mondial.

Savantii americani au descoperit ca acestea actioneaza asupra bacteriilor din stomac, ducand, in final, la luarea in greutate. S-a constatat ca prea multe antibiotice strica permanent echilibrul fragil de bacterii din stomac. Conform expertilor de la Universitatea New York, si echilibrul hormonal se strica, iar semnalele ajung denaturate la creier. Iata ce demonstreaza cercetatorii din SUA!

Efectele antibioticelor

Efectele antibioticelor

In acest fel, in loc sa inteleaga ca foamea a trecut, creierul traduce acest mesaj ca aceasta persista, ceea ce ne determina sa mancam mai mult.

Testele realizate de americani si care au condus la aceste concluzii au fost realizat pe cobai, unora administrandu-li-se antibiotice. S-a observat ca cei care primisera pastile s-au ingrasat cu mult mai mult decat ceilalti.

Cu toate ca odata cu descoperirea antibioticelor s-a realizat un pas mare catre rezolvarea multor probleme din medicina, asta nu inseamna ca acestea pot fi prescrise fara a lua in considerare si efectele lor pe termen lung.

Specialistii sunt de parere ca oamenii de stiinta vor trebui sa se concentreze pe gasirea unor antibiotice care sa tinteasca organisme specifice si nu toate bacteriile.

Ce probleme aduc antibioticele?

Antibioticele sunt eficiente in combaterea infectiilor provocate de bacterii, insa daca sunt luate pe termen lung, perturba echilibrul florei bucale, intestinale si chiar vaginale.

In urma testelor, s-a observat ca in clipa cand antibioticele sunt administrate incorect sau pe o perioada indelungata, tulpinile de bacterii care trebuie omorate capata rezistenta, ceea ce duce la necesitatea unor antibiotice mai puternice.

Cu cat un antibiotic este mai puternic, cu atat el se dovedeste mai agresiv pentru organism.

In cazul administrarii antibioticelor, echilibrul natural al florei vaginale poate avea de suferit, odata cu inmultirea ciupercilor prezente in mod normal in vagin. Vitamina K este produsa in proportie de 50% de flora intestinala, iar antibioticele sunt absorbite in principal din intestinul subtire, ceea ce poate dezechilibra flora de fermentatie.

Carenta de vitamina K determina ciclu abundent, anemie sau hemoragie nazala spun specialistii.

Mai mult cateva dovezi clinice existente atesta faptul ca, la unele femei, anumite medicamente pot duce la intarzierea menstruatiei sau la menstre abundente, insotite de dureri rebele. Expertii sustin ca este vorba despre antibiotice in general, nu numai despre cele destinate tratarii infectiilor genitale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Efectele negative ale antibioticelor luate in exces

Lasă un răspuns