Slabire cu seminte de chimen negru0 Comments

Publicat in:
Etichete: chimen negru, cure de slabire, diete, diete de slabit, obezitate, sanatate, slabit

Multe persoane ar face orice sa poata slabi cateva kilograme. Internetul abunda in anunturi care ofera tot felul de retete de slabit, exercitii fizice extenuante, diete drastice sau pastile de slabit.

Din ce in ce mai multi specialisti sustin ca solutiile se afla, cel mai adesea, in mijlocul naturii. Potrivit expertilor, chimenul negru reprezinta un ajutor important pentru cei care vor sa piarda in greutate. Chimenul negru a fost folosit din trecut pentru diminuarea tensiunii arteriale, pentru imbunatatirea functiilor ficatului, a digestiei, eliminarea retentiei de apa si tratarea problemelor pielii.

Dieta cu chimen negru

Dieta cu chimen negru

Mai multe studii au indicat faptul ca semintele de chimen negru au proprietati antidiabetice si anticancer. Uleiul extras din aceste seminte protejeaza ficatul, stomacul, rinichii si sistemul digestiv. Alte cercetari realizate in China, la Universitatea din Shanghai arata ca proprietatile terapeutice sunt atribuite timochinonei, principalul component bioactiv.

Semintele de Nigella sativa sunt eficiente si pentru combaterea obezitatii, lucru demonstrat stiintific. De pilda, expertii chinezi au aratat ca femeile supraponderale care si-au suplimentat dieta cu o lingura de ulei de chimen negru si au facut antrenamente cardio au slabit de trei ori mai mult decat cele care au facut doar exercitii fizice.

De asemenea, s-a constatat o scadere a nivelului colesterolului. Trebuie spus ca aceasta combinatie dintre exercitii fizice si suplimentarea dietei cu ulei extras din seminte de chimen negru timp de opt saptamani are efecte incredibile asupra starii de sanatate si a greutatii.

Cu toate acestea, remediul naturist mentionat nu se recomanda femeilor insarcinate. Aceasta planta are si efecte antibacteriene, scade valorile glicemiei si echilibreaza activitatea hormonala!

Mai putin folosita in tara noastra, negrilica reprezinta un excelent adjuvant intr-o serie de probleme de sanatate cum ar fi glicemie marita, infectii virale sau bacteriene, libidou scazut sau potenta nesatisfacatoare. Este o planta ierboasa anuala, ce este cultivata uneori prin gradini ca planta ornamentala.

Aceasta este o tufa cu inaltime redusa si flori in forma de stea, de culoare alb-albastra. Din aceste flori se formeaza, la maturitate, capsule pline cu seminte foarte mici, negre, ce degaja o aroma placuta. Acestea contin trigliceride, uleiuri volatile (1%), protide si amidon si au o serie de proprietati terapeutice.

Aceasta planta are si efecte antibacteriene si antivirale, scade valorile glicemiei, echilibreaza activitatea hormonala, mareste potenta sexuala, avand si efecte afrodiziace. In cazul in care vreti sa scapati mai repede de o raceala sau de o afectiune bacteriana, daca intentionati sa diminuati nivelul glicemiei sau daca vreti sa va imbunatatiti viata sexuala puteti apela la faina din aceasta planta. Aceasta pudra se ia, intr-o cantitate de un varf de cutit, amestecata cu o lingurita cu miere.

Aceasta planta este considerata unul dintre cele mai puternice leacuri impotriva viermilor intestinali. Daca doriti sa obtineti un rezultat satisfacator in acest sens, puneti la macerat, timp de 12 ore, trei linguri cu pulbere de seminte intr-un litru de zeama de varza.

Va trebui sa strecurati lichidul si beti doua pahare la micul dejun, iar restul, de-a lungul unei zile, inainte de pranz si de cina. Mai trebuie spus ca faina de negrilica amestecata cu faina de susan se administreaza in cazul afectiunilor cutanate eruptive, cate o lingurita de doua ori pe zi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Slabire cu seminte de chimen negru

Lasă un răspuns