De ce trebuie sa eviti aceste ceaiuri de slabit0 Comments

Publicat in:
Etichete: ceaiuri, ceaiuri de slabit, dezechilibre, dieta, minerale, organism, periculoase, sanatate, slabit, sport, vitamine

Majoritatea persoanelor care folosesc ceaiuri pentru a slabi nu stiu ca unele dintre acestea nu sunt tocmai sanatoase, si ca ele pot cauza mai mult rau decat bine. Potrivit Care2.com, o mare parte a ceaiurilor de slabit contin plante cu efect laxativ: senna, crusin, aloe vera sau revent.

Expertii sustin ca aceste plante au capacitatea de a provoca serioase probleme de sanatate in cazul in care sunt administrate pentru o perioada mai mare de o saptamana.

Ceaiuri de slabit periculoase

Ceaiuri de slabit periculoase

Trebuie sa stiti ca plantele cu efect laxativ nu ajuta la eliminarea caloriilor pentru ca actioneaza la nivelul intestinului gros, deoarece cea mai mare parte a caloriilor sunt absorbite la nivelul intestinului subtire.

Odata cu trecerea timpului, acestea pot sa blocheze absorbtia grasimilor de catre organism, lucru care cauzeaza in mod implicit slabirea corpului uman, insa pot provoca si anumite dezechilibre in organism.

Printre ceaiurile de slabit se afla incluse si ceaiurile antiadipoase, care, daca sunt luate alaturi de o dieta stricta si de exercitii fizice efectuate zilnic, pot fi utilizate in mod consecutiv cel mult trei saptamani.

Aceste ceaiuri sunt puternic diuretice si depurative, insa expertii atrag atentia celor care le folosesc ca ele pot sa cauzeze deshidratare sau chiar pierderea mineralelor din corp. Daca nu va fi tinuta o dieta hipocalorica si nu vor fi efectuate exercitii fizice, atunci scaderea in greutate va reflecta eliminarea lichidelor si a masei musculare si nu scaderea stratului adipos.

Pe de alta parte, prin diminuarea masei musculare a corpului se cauzeaza incetinirea metabolismului, iar asta va avea efect si asupra curie de slabire.

Persoanele care aleg ceaiurile de slabire chinezesti trebuie sa fie foarte atente, deoarece multe au fost retrase de pe piata deoarece contineau substante daunatoare. Trebuie sa stiti ca o mare parte dintre acestea contin efedra, o substanta care poate aparea pe eticheta si sub denumirea de „ma huang”.

Aceasta substanta, efedra poate actiona in mod negativ asupra sistemului nervos central si este tot atat de daunatoare ca medicamentele de slabit.

Acestea au fost interzise recent si in Romania, deoarece contin sibutramina. S-a mai constatat ca efedra poate creste destul de mult tensiunea arteriala, demers cu consecinte nocive pentru sanatatea corpului uman.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce trebuie sa eviti aceste ceaiuri de slabit

Lasă un răspuns