Tratarea ranilor cu ajutorul cataplasmelor din argila0 Comments

Publicat in:
Etichete: argila, cataplasme cu argila, corp, julituri, piele, rani, regenerare, saruri minerale, Tratament

Argila reprezinta o varianta de a scapa de anumite probleme de sanatate, atunci cand este folosita sub forma unor cataplasme. Argila contine saruri minerale si microelemente necesare regenerarii corpului uman si este usor de gasit in magazinele cu produse dietetice, fitoterapeutice sau in farmacii.

Potrivit specialistilor, argila se poate folosi si in cosmetica, dar si in tratamentul unor boli interne.

Cataplasme cu argila

Cataplasme cu argila

Recomandari in prepararea argilei

Totusi, trebuie spus ca inainte de a efectua un astfel de tratament cu argila, este necesar sa respectati anumite recomandari. De pilda, trebuie sa stiti ca argila nu se va amesteca niciodata in obiecte de metal si in mod obligatoriu se va utiliza un vas de gresie sau de faianta.

Argila nu se amesteca! Atunci cand o turnati intr-un vas, mai intai se va pune argila, apoi se va turna peste apa rece, nu calda, daca se poate, apa de izvor, doar cat sa o acopere.

In numai cateva minute, argila se va rehidrata si va capata un aspect pastos, spun expertii. Este bine sa nu pastrati argila intr-o cutie de ­plas­tic sau intr-un loc care sa fie vazut des de soare. Ideal ar fi sa o pastrati intr-un sac de bumbac sau de in, in loc intunecos si bine ae­ri­sit. In plus, nu o pastrati intr-un loc ex­pus la umezeala ex­cesiva, pentru ca-si pierde calitatile.

Folosita ca si tratament cosmetic, argila este foarte indicata in cazul in care aveti tenul gras, acneic sau pentru tenul imbatranit!

Cataplasme cu argila

Cataplasmele cu argila pot fi puse pe locul afectat de o rana, de pilda. In acest sens, se va aseza un strat de argila de un centimetru grosime, se intinde usor si se acopera cu un ­pansament. Conform specialistilor, acesta se scoate atunci cand argila incepe sa se usuce. ­

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca o cataplasma cu argila nu se va lasa foarte mult timp pe rana, ci se va indeparta cand este inca suficient de moale pentru a se spala usor.

Imediat dupa ce a fost data la o parte de pe rana, argila se arunca si nu se refoloseste in niciun caz! In cazuri grave, cataplasmele pot refacute la fiecare ora, iar daca suferiti cumva de anumite rani minore, de julituri si arsuri, argila se poate aplica foarte usor, direct pe piele.

Expertii sunt de parere ca argila are capacitatea de a atenua destul de repede durerea si poate ajuta la refacerea ­tesuturilor distruse. Daca ranile sunt mai profunde, este recomandata ­consultarea medicului.

Atunci cand este folosita ca si tratament cosmetic, argila este foarte indicata in cazul in care aveti tenul gras, acneic, sensibil sau pentru tenul imbatranit.

In acest sens, va puteti face singure acasa o masca care are efect antiinflamator si antiseptic, curata epiderma si care poate regenera celulele, poate hidrata si imbuna­tati circulatia sangvina.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratarea ranilor cu ajutorul cataplasmelor din argila

Lasă un răspuns