Alimente de evitat in afectiuni ale ficatului0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni hepatice, alimente grase, bauturi alcoolice, boala hepatica, ficat bolnav, hepatita, organsim, prajeli

Unul dintre organele care joaca un rol decisiv in buna functionare a corpului uman este ficatul. Acesta indeplineste numeroase functii, iar printre ele se afla si indepartarea reziduurilor din sange. Atunci cand acesta este suferind, se impune ca persoana respectiva sa fie foarte atenta la dieta.

Exista cateva alimente pe care trebuie sa le eviti daca suferi de o boala hepatica.

Alimente pentru ficat bolnav

Alimente pentru ficat bolnav

Afectiuni de ficat – Alimente bogate in proteine

De pilda, este necesar sa mananci cat mai putine alimente prea bogate in proteine. Asta se intampla deoarece cantitatea de proteine pe care o ingerezi trebuie sa fie direct proportionala cu cea pe care ficatul tau o poate procesa. In cazul in care acesta are probleme si este bolnav, este bine sa consulti un medic specialist care sa iti prescrie un regim mai sarac in proteine.

Totusi, consumul unor proteine trebuie sa fie nu prea mic, deoarece corpul are nevoie de o parte din ele pentru a se reface. Trebuie sa stiti ca alimentele la care trebuie sa manifestati atentie atunci cand le mancati sunt carnea de vita, de porc, pui, peste, produsele lactate si oua.

Ficat bolnav – Bauturile

Pentru protectia ficatului, este bine sa te abtii total de la bautul unor bauturi alcoolice tari!

Un ficat bolnav poate retine fluide in exces, care pot sa cauzeze anumite umflaturi la nivelul picioarelor si al abdomenului.

Evitati sarea

Pe cat posibil este bine sa evitati sarea, care atrage apa, si de asemenea, sa evitati produsele foarte procesate din raioanele alimentare ale magazinelor deoarece ele contin multa sare. Incercati ca mereu sa va faceti o obisnuinta in a verifica eticheta acestora.

Alimentele grase si prajelile

Nu mancati multe alimente grase, deoarece trebuie ca tot timpul sa ai sub propriul tau control aportul de grasimi, mai ales ca alimentele grase previn dispersarea proteinelor in organism.

Incearca sa eviti sa consumi prajeli, sosurile de salate si untul. Mananca in fiecare zi alune, seminte, peste, dar si uleiuri sanatoase. Trebuie spus ca ficatul este cel care se ocupa cu procesarea alcoolului, iar cand acesta nu isi poate indeplini functiile, este bine sa te abtii total de la bautul unor bauturi alcoolice tari.

Suc pentru ficat bolnav

Din morcovi, rosii si spanac se poate obtine un suc potrivit pentru a fi consumat seara, cu cateva ore inainte de culcare. Daca vrei o aroma deosebita, poti adauga sucul unei cepe. Trebie sa mai stiti ca si portocalele, merele si grefele pot inlocui cu succes cafeaua de dimineata cel putin o perioada, pana cand ficatul va fi la fel de sanatos.

Ceaiuri pentru ficat

Hidratarea este foarte importanta, tocmai de aceea, nu uita sa bei doi litri de apa pe zi, cu putina lamaie, pentru gust.

Ceaiurile fac si ele minuni pentru ficatul tau grav afectat de excese. Specialistii recomanda sa nu uiti de musetel, galbenele sau menta, ceaiuri care ajuta la detoxifierea rapida si eficienta a organismului tau slabit. Pentru ca problemele ficatului pot afecta intregul metabolism, controlul medical este absolut necesar chiar in cazul in care vei urma un regim alimentar mai strict.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente de evitat in afectiuni ale ficatului

Lasă un răspuns