4 salate sanatoase de toamna0 Comments

Publicat in:
Etichete: cherry, dressing, fasole, naut, rosii, salate, sanatos, silueta, toamna, ulei, ulei de masline

In perioada toamnei este bine sa mancati salate, desi corpul solicita aproape tot timpul mai multa grasime, iar oamenii au tendinta de a-i oferi ceea ce isi doreste. Ca urmare a sezonului rece care se apropie, esti tentata sa adopti poate o dieta care sa nu fie prietenoasa cu silueta, de aceea trebuie sa fii realista si sa iti pastrezi greutatea pe cat posibil.

Va trebui sa faci apel la o dieta de toamna bazata pe salate cu ingrediente sanatoase. De pilda, dieta pe baza de spanac este de neinlocuit in aceasta perioada rece, de toamna, iar salatele cu aceasta leguma vor demonstra ca merita sa le consumi cel putin o data pe saptamana.

Salate sanatoase de toamna

Salate sanatoase de toamna

Nutrititionistii recomanda spanacul deoarece acesta poate accelera metabolismul corpului uman si poate sa duca la arderea depozitelor adipoase. Spanacul poate sa fortifice muschii si are un aport caloric infim de circa 26 de calorii la 100 de grame de frunze.

Salata de toamna cu spanac

Iata o salata de toamna cu spanac pe care trebuie sa o consumi pentru a slabi in zilele reci de toamna: o punga de frunze de spanac, 10 rosii cherry taiate pe jumatate, o conserva mica de porumb fiert, un piept de pui la gratar, feliat, un avocado taiat in felii, circa 3 linguri de branza feta maruntita, 3 linguri de seminte de pin rumenite, dar si dressing din ulei de masline, otet, mustar, sare si piper.

Trebuie spus ca si nautul este o leguminoasa care te ajuta sa slabesti sanatos, mai ales ca el are destul de multe fibre si proteine si foarte putine calorii.

Este bine sa stiti ca nautul reprezinta un ingredient foarte util in salatele de toamna, chiar daca il folosesti pe cel conservat. In cazul in care nu iti place nautul, acesta poate sa fie inlocuit cu fasole alba sau rosie.

Salata sanatoasa cu naut

Iata ingredientele pentru o salata delicioasa si satioasa cu naut: o salata verde rupta in bucati mici, o conserva de naut sau fasole, o conserva de ton bucati, 50% dintr-o portocala, dressing din ulei de masline, mustar si otet.

In aceasta perioada a toamnei, nucile maruntite si semintele de susan, de pin, de floarea soarelui sau de dovleac pot sa reprezinte ingrediente care adauga un plus de savoare salatelor de toamna.

Fructele oleaginoase si semintele sunt bogate in acizi grasi esentiali omega 3 si te pot ajuta sa slabesti sanatos, fara efort.

Salata sanatoasa de toamna

Iata o reteta care poate fi conumata la inceput de toamna: un sfert de varza rosie taiata marun, o andiva, un mar taiat in felii subtiri, mai multe cubulete de branza feta, o mana de nuci, o jumatate de ceapa si un dressing clasic din ulei de masline si otet.

Si branza usor sarata este recomandata pentru acest interval. Daca vei utiliza cantitati mici, ca ingredient secundar in salatele de toamna, vei vedea ca te ajuta sa slabesti.

Salata sanatoasa de toamna – reteta

Care2.com scrie ca branza usor sarata este buna deoarece iti furnizeaza doar vreo 75 de calorii. Iata si in acest caz o reteta de toamna. Aceasta trebuie sa contina o sfecla rosie fiarta si taiata in felii, cateva frunze de baby spanac, cateva nuci, un patrunjel taiat fin, circa 100 g branza de capra maruntita, dar si dressing din ulei de masline, suc de lamaie, mustar Dijon, sare si piper.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

4 salate sanatoase de toamna

Lasă un răspuns