Cum putem trata petele de batranete?0 Comments

Publicat in:
Etichete: aplicare, cafenie, decolorare, lumina solara, pete de batranete, pistrui, Tratament

Petele care apar in anumite perioade ale vietii pe pielea unui om nu au nimic de-a face cu varsta. Acestea sunt rotunde, de culoare cafenie, un fel de pistrui de dimensiuni mai mari, iar cauza aparitiei lor este lumina solara.

In mod frecvent, aceste pete apar pe dosul palmelor, pe gat, fata sau umeri. Expunerea la soare poate determina aparitia acestor pete de “batranete” si la varste mai tinere de circa 30 de ani in cazul in care cel in cauza s-a expus excesiv la soare.

Tratament pete de batranete

Tratament pete de batranete

Conform specialistilor, la nivelul epidermei care a fost expusa la soare se va produce o cantitate mai mare de pigment si in acest fel apare bronzul si arsurile cauzate de soare. Totusi, cantitatea crescuta de pigment va duce la constituirea unor pete mari, netede si cafenii. Expertii vorbesc despre cateva metode de a ascunde aceste pete sau pentru a le decolora, dar si unele cai de a preveni inmultirea lor.

Protejati-va de lumina soarelui

Unul dintre primii pasi este acela de a va expune cat mai putin razelor soarelui, iar in cazul in care ajungeti sa o faceti, este indicat sa folositi o crema cu efect de ecranare.

Care2.com scrie ca aceste creme sunt folositoare chiar daca aveti deja pete, pentru ca vor opri cresterea in intensitate a culorii petelor.

In plus, ele au rolul de a stopa aparitia altor pete. In momentul in care va veti expune la soare, este bine sa purtati pentru propria voastra protectie palarii realizate din bumbac, iar la acestea, marginile ar trebui sa acopere fata si gatul.

Aplicati ruj sau balsam cu efect de ecranare

Specialistii mai sunt de parere ca petele de batranete pot sa apara si in zona buzelor. De aceea, in clipa cand va expuneti razelor soarelui aplicati pe buze ruj sau balsam cu efect de ecranare si factor de protectie peste 15.

Atentie la intervalele orare in care va expuneti la soare

Mai trebuie sa stiti ca radiatiile ultraviolete sunt deosebit de intense intre orele 10 si 16 pe timpul verii si intre 10 si 14 pe timpul primaverii si toamnei.

Recomandarea medicilor este aceea de a nu va expune soarelui in aceste intervale.

Ce puteti face pentru a elimina petele

Hidrochinona – substanta din anumite preparate care se vand fara a avea o reteta va poate ajuta la decolorarea petelor.

In plus, aceasta substanta are capacitatea de a decolora petele si poate chiar sa le faca sa dispara. Este bine sa cititi eticheta produsului inainte de a-l utiliza si nu va asteptati sa obtineti efecte imediate, ci sa stiti ca este nevoie de cel putin jumatate de an.

In plus, este bine sa nu mai aplicati preparatul daca petele au disparut si mai mult, puteti sa acoperiti petele de batranete cu farduri, iar acestea vor ramane ascunse vederii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum putem trata petele de batranete?

Lasă un răspuns