De ce trebuie sa mesteci mancarea cat mai mult timp0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, cure de slabire, diete, diete de slabit, lent, mancare, mestecare, motiv, sanatate, slabi

Felul in care ne alimentam este foarte important pentru sanatatea noastra. Mestecatul alimentelor are un impact puternic atat asupra sanatatii fiecaruia dintre noi, insa aduce si beneficii atunci cand ne propunem sa pierdem din kilogramele adunate. Cand vine vorba despre felul de a se alimenta, cei mai grabiti sunt tinerii cu varste intre 25 si 34 de ani.

Iata ce demonstreaza 3 studii efectuate asupra mestecatului alimentelor.

Mestecatul alimentelor in dieta de slabit

Mestecatul alimentelor in dieta de slabit

Fiecare aliment pe care il mancam pierde o cantitate semnificativa de calorii in cazul in care este mestecat mai mult timp.

De pilda, teste realizate in China, in cadrul Universitatii din Shanghai arata faptul ca cei care mesteca la fiecare inghititura de aproximativ 40 de ori, mananca cu 12% mai putina mancare decat cineva care mesteca de numai 15 ori.

Specialistii chinezi au facut selectia a circa 16 persoane slabe si 14 obeze care au fost supuse unor teste. In cazul primului test, atat cei grasi cat si cei slabuti au fost filmati in timp ce mancau.

Expertii doreau sa vada daca exista diferente intre modul in care acestia mesteca mancarea. Sursa citata anunta ca rezultatul a fost ca atat persoanele mai grase, cat si slabii mananca la fel de repede insa cei mai grasi inghit mancarea destul de des mai repede si pierd mai putin timp mestecand.

Un alt doilea experiment i-a pus pe voluntari in situatia de a manca prin mestecarea de 1, respectiv 40 de ori fiecare bucata de mancare. Ca urmare a acestui studiu, s-a observat ca cei care au mestecat mai mult au acumulat cu 11,9 calorii mai putin ca ceilalti.

Raportul a fost publicat de savantii chinezi in American Journal of Clinical Nutrition si arata ca daca o persoana mananca mai lent, acest demers poate functiona precum o cura de slabire. Cu toate acestea, nutritionistii sustin ca este valabil insa si varianta cealalta in care cine mananca repede se ingrasa mai usor.

Un alt studiu care a fost realizat in Marea Britanie, la Universitatea Lancaster a aratat ca cei care isi cumpara sendvisuri in drum spre serviciu mesteca fiecare inghititura numai de sase ori.

Potrivit nutritionistilor, cand vine vorba despre felul de a se alimenta, cei mai grabiti sunt tinerii cu varste intre 25 si 34 de ani. Cercetarea mai arata ca 1,5 din 10 persoane mananca cel putin una din mesele zilei in picioare sau in timp ce merg spre jobul lor.

Expertii atrag atentia ca in clipa cand inghiti atat de repede mancarea, nu realizezi cu adevarat cat de mult ai mancat. Acestia spun ca este recomandat ca inghititurile sa fie mici si bine mestecate, deoarece ele ne ajuta sa simtim mai bine gustul, sa savuram mancarea si sa ne simtim satui mai repede.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce trebuie sa mesteci mancarea cat mai mult timp

Lasă un răspuns