De ce este bine sa bei lichide calde toamna?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: apa, bauturi calde, ceai, compot, fructe, iarna, lichide, minerale, sezon, sucuri, toamna

In perioada sezonului rece este bine sa va hidratati corespunzator, sa beti bauturi calde cat mai des, sa va orientati catre diverse ceaiuri de fructe sau chiar catre supe calde, care sa fie servite in timpul mesei de pranz.

Nutritionistii sustin ca hidratarea este esentala pentru mentinerea starii de sanatate, deoarece anumite procese vitale depind de aportul de lichide. Care2.com scrie ca necesarul de lichide al organismului nu variaza in functie de sezon, decat in foarte mica masura.

Lichide calde toamna si iarna

Lichide calde toamna si iarna

Unele persoane cred ca iarna nevoia de lichide a organismului scade, dar expertii spun ca aceasta idee se poate dovedi chiar periculoasa. Trebuie sa tineti cont de faptul ca regula celor opt pahare de apa ramane valabila si iarna si vara, dar este de dorit ca 75-80% din aportul de apa sa provina din lichide, iar 15-20%, din alimente, din fructe si legume.

Toamna si iarna corpul pierde la fel de multe lichide, prin transpiratie, respiratie si urina. Daca va veti hidrata bine puteti preveni efectele neplacute ale pielii uscate. In plus, lichidele sustin functionarea corespunzatoare a sistemului intestinal si renal al corpului uman.

Hidratarea corecta inseamna imunitate buna

Expertii citati de Care2.com mai anunta ca hidratarea corecta pe timp de iarna reprezinta prima etapa care poate sa asigure mai multa imunitate organismului. Limfocitele circula bine in tot organsimul, iar in acest fel se pastreaza umezeala naturala a mucoaselor respiratorii, care reprezinta o bariera naturala in cala virusilor si bacteriilor.

Dar ce fel de bauturi ar trebui sa fie consumate in perioada iernii?

Este bine sa renuntati la bauturile reci si sa tii cont de faptul ca cele mai bune cai de mentinere a unei bune hidratari iarna sunt bauturile calde, care sa aiba in jur de 45 de grade, de supa de legume limpede, lapte degresat cald, cacao cu lapte sau sucuri de fructe preparate din fructe proaspete.

Totusi, retineti ca si iarna cea mai buna cale de hidratare ramane apa. Este bine sa poti evita pe cat posibil sucurile carbogazoase, cele care contin indulcitori artificiali. Trebuie sa stii ca este utila si recomandata combinatia dintre sucurile de fructe si legume si apa, iar nutritionistii spun ca procentul ideal este de 30% suc de fructe natural si 70% apa plata.

Aceasta combinatie iti poate aduce in corpul tau un supliment de minerale si vitamine, fara prea multe calorii.

De asemenea, o alta varianta o reprezinta compotul de fructe, insa fara ca acesta sa contina zahar deloc. Toamna se pot folosi merele, gutuile si perele, care sunt foarte indicate pentru astfel de preparate. Trebuie sa stiti ca si fructele congetale pot fi bune la prepararea unor compoturi, care pot sa fie servite in sezonul rece, fara zahar, calde, iar in acest fel corpul vostru va fi hidratat in mod optim!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce este bine sa bei lichide calde toamna?

Un comentariu

  1. Foarte interesant articolul. daca te hidratezi corect ai o imunitate buna

Lasă un răspuns